Részvény vásárlás P/E ráta alapján? (5. rész: Netflix, Illumina, Netease, Workday, Marvell Technology)

Utolsó részéhez érkezett a sorozatom, melyben a drágának tűnő, de az előremutató P/E alapján legjobbnak tartott részvényeket elemeztem, a korábbi részek itt olvashatók, egynémelyik már kezd jó vételi zónába érni, érdemes figyelni:

Története óta szép dinamikusan emelkedik, most azonban mintha tetőzni készülne. A szerkezet tavaly nyár óta egy nagy katyvasz, mindenesetre a megelőző abc egy szép negyedik hullám jellemzőit mutatja, amelyből ideális szintre érkezett. Divergencia is kialakult a két csúcs között, így mindeképp kivárnám vele a nagyobb korrekciót. A képen az első lehetséges célzóna, meg kell nézni majd, hogy oda milyen úton jut el, mert akár mélyebbre is mehet.


Illumina:

2003 óta szintén dinamikusan növekvő biotech cég. Nehezen olvasható a szerkezet, a legvége egy átfedéses diagonál lehet, amiből egy hullám mintha még hiányozna, nem zárom ki, hogy 600 körül fog tetőzni, ami után méretesebb esés jöhet. Gyakorlatilag töretlen az emelkedő aljak és tetők sorozata, az utolsó markáns alj 196 dollárnál van, annak a letörése fogja jelezheti a teljes szerkezet elkészültét, ezen az idősíkon.

Netease:

Ciklusa harmadik hullámában járhat, aminek még hiányzik az ötöse, így a jelzett zónából ismét felfelé veheti az irányt. 



Workday:

Itt is tetőzésre utaló jelek, ezt sem most kéne megvenni. A jelölt zónákba érkezhet szerkezettől függően, így az adott zóna elérésekor nézném meg, milyen szerkezettel jött le odáig és kialakul-e fordulós jelzés.



Marvell Technology:

Egy "gyönyörű" háromszöget látunk havi charton, az ilyet nagyon szeretem, úgyhogy ha hasonlót láttok, küldjétek :) Legalább két dolgot kell, hogy észrevegyünk belőle:

  • Háromszög mindig az utolsó előtti pozícióban lehet csak, így a mostani (2015-ben induló) emelkedés a trend utolsó fázisa
  • Jól megfigyelhető az "összenyomott rugó" effektus, az alakzat végével, erőteljes, dinamikus emelkedés indult
Az utolsó impulzus harmadik hulláma készülhetett most el, megerősítés akkor lesz, ha kioldalaz vele a zöld gyorsító faláig, ebből indulhat utjára a végső, ötödik hullám felfelé.





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés