Részvény vásárlás P/E ráta alapján? (1. rész: Mercandolibre, Peloton Interactive, Booking Holdings, Tesla, Trip Com Group)


Itt olyan részvényekről van szó, amik jelenleg nem olcsók, de - a cikk alapján - jó befektetésnek tűnhetnek pár év távlatában a várható árbevétel növekedésük (és így a következő évekre várható alacsonyabb előretekintő P/E rátájuk) miatt. Ebben a sorozatban ezeken a papírokon megyek végig, hogy megnézzük, alátámasztják-e a grafikonok is a vásárlást. 

MercandoLibre (MELI):

Valóban nagyon bullos papír és nagyobb tf-en még csak a harmadik hulláma lehet kész. Ha most egy negyedik hullám korrekció zajlik, akkor nem fog túl mélyre jönni, viszont időben elnyúlhat. Az első esés viszont nagy valószínűséggel még nincs kész, 1200-1300 körül figyelném első körben vételi lehetőséget keresve.




Peloton Interactive (PTON):

Elkészülhetett egy teljes ciklus, 5 hullámmal és az év elején nagyobb korrekció indult. Első esésben lehet, ami még nincs kész. Ha most vennél, nagy esély van rá, hogy pár év múlva valóban jó lesz, de az biztos, hogy én nem most venném meg, hanem majd valamikor nyáron-ősszel alakulhat ki egy nagyon jó vételi lehetőség hosszú távra, ha a tervezett útvonalon megy. Rövidebb távra közben is lehetnek jó beszállók.


Booking Holdings (BKNG):

A részvény egy 2 éves korrekciót követően - ami az addigi legnagyobb korrekció volt a cég történetében és a teljes emelkedés 50%-át korrigálta, így késznek tekinthető - tavaly márciusban felpattant és azóta 2,5x-ösére nőtt az árfolyam. Az emelkedés átfedéses, satírozós szerkezet, ezért leading diagonálra gondolok jó eséllyel, ami hamarosan tetőzhet. Az utána követő korrekcióban lehet érdemes longban gondolkodni (leading diagonálból nem lesz olyan éles az esés, mint egy ending diagonálnál). Ha új ciklus indult, akkor annak az 1-es hulláma mehet most felfelé.


Tesla:

A Teslával többször foglalkoztam a blogon, a nagyobb kép nem változott, még jó ideig el fog tartani a korrekciója és az előző negyedik hullám tartománya felé tarthat (400-450 dollár környéke). Ha elkészült, akkor jó eséllyel láthatunk 1000 dollár feletti árfolyamot.




Trip Com Group (TCOM):

Ez a chart nem olyan szép, az átfedéses szerkezet miatt lehet egy nagy diagonál, log charton akár egy ilyen számozás is lehet, bár itt azért több megfejtés is van (akár bear alternatíva is még). Rövidebb távon lefelé áll, 33 körül kezdeném el figyelni, kialakul-e lefelé egy abc és adottak lesznek-e a feltételek egy long folytatáshoz. Új csúcs azért hosszabb távon eléggé valószínűsíthető, ott viszont egy jelentősebb tető alakulhat ki.



Folyt. köv. hamarosan :) ....


FIGYELMEZTETÉS: a nagyobb timeframe miatt szinte biztos, hogy nem pont így fognak alakulni az árfolyamok, ahogy a képeken rajzoltam. Ez csak egy "segédlet" arra vonatkozóan, hol érdemes figyelni pl. a fordulási zónákat, de pl. megnyúlások esetén a zónák is módosulnak. Az is előfordulhat, hogy egy kisebb valószínűségű változat mellett dönt a piac és újra kell értelmezni a mozgást. A jövőt senki sem látja, a rajzolt verziók az általam nagyobb valószínűségűnek ítélt lehetséges mozgást vázolják fel.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Nagyon jó ötlet volt rárepülni erre a témára és megnézni technikai oldalról. A prtfoliios cikk, ah jól emlékszem inkább funda P/E oldalról közelítette meg. Az első papírt megnézve (fogalmam sincs, hogy mi), látható, hogy már több, mint 10 éve tőzsdén van, de az elmúlt években kezdet egy exponenciális növekedésbe, ami már log skála használatát is felveti, de egyelőre anélkül még jobban tetszik a csárt. Havi képen nem mennék bele az elejébe, nincs nagy jelentősége, érdemes inkább az emelkedő szakaszra koncentrálni (kereskedés orientáltan). Ott úgy kezdenék bele, hogy keresek egy jól azonosítható ötös v. hármas szerkezetet. Halványsárga téglalappal jelöltem egy ilyet korrekciót, amihez egyébként egy öt hullámos szerkezet vezet. Innen indítottam a számozást és ezekre vettem fel egy (bázis)csatornát. Berajzoltam néhány BUSS-t is, dobált rendesen.
    https://invst.ly/ug1il
    Kicsit közelebb zoomolva, szemügyre véve a legutóbbi lefele kört, azt gondolom kész van egy flat formájában.
    https://invst.ly/ug1rn
    A napos kép azonban a levesünkbe köp, mert a korrekció feltételezett vége alámegy később az árfolyam.
    https://invst.ly/ug1s-
    A H4 kép azonban megoldja a problémánkat. Nem tudom a napos kép miért más…Egyébként ii pozícióban is egy nagyon hasonlatos flat díszeleg.
    https://invst.ly/ug1u7
    A folytatás elég punnyadt képet mutat eddig, ami felveti egy ending diagonál lehetőségét. Ellenkező esetben hamarosan egy jelentősebb megugrást, rést kéne látnunk. A következő nagyobb állomást 2235 körül várom, ahová a bikacsúzli ellőheti az árfolyamot. Jelenleg nem látok közvetlen belépési lehetőséget, megnézném mi történik a következő napokban, jön-e gyorsulás felfelé vagy alakul el-e ki egy magasabb alj. Ha utóbbi egy hármas szerkezettel kialakul, az jó beszállási pont lehet 3:1 körüli rr értékkel. Kritikus szint 1260. Ha az elesne, újratervezés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zoli :)

      Lehet ez is egy változat, igen. Azért nem ezt vettem elsődlegesnek, mert pl. havin szemre ez a korrekció egy nagyságrenddel nagyobbnak tűnik az augusztusi korrekciónál. Felrajzolva a hetesen a gyorsítót azonban az látszik, hogy már elérte az alját, tehát nem zárható ki, hogy egy kész korrekció jött le. A (3)-as beslő szerkezete nem szép, az általad (ii)-nek jelölt korrekció 38%-ot csinált csak meg, persze extrém megnyúlás esetén ezt sem lehet kizárni, hogy az egy (ii) volt.

      https://www.tradingview.com/x/g5sUP5DC/

      Nekem megerősítése volt a nagyobb korrekciónak, hogy naposon a március 25-i alj alá zárt a március 5-i aljnak, megnéztem és 4 óráson valóban nem zár alá. Ez igen fura, nem tudom mitől lehet és azt sem, hogy akkor most melyik a jó adat. Mindenesetre azt sem szeretem, ha közel 100%-ot korrigál valami, de ha 1450-ig lejön egy abc, ott figyelnék, hogy lehet-e belőle (ii).

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben