Részvény vásárlás P/E ráta alapján? (3. rész: AMD, Facebook, PayPal, Dexcom, JD.COM)

Folytatom drágának tűnő részvények sorozatomat, amelyek a nagy növekedési potenciáljuk révén jó vételek lehetnek.

Aki esetleg nem követte, a sorozat korábbi részei:

AMD:

Az AMD havi chartja két dolgot üzen nekem, egyrészt nagyon szeret diagonálból fordulni, másrészt a ciklusa harmadik hullámában járhat, ami még nem tűnik késznek.


Hetes charton még csak a 3/4-es korrekciónál járhat, új csúcsra 3 hullámmal ment ki, úgyhogy exp. flatre gondolok. A korrekció végével elindulhat valamivel 100 dollár fölé.



Facebook:

Nagy képen a ciklusa utolsó hullámában járhat, a legnagyobb támasza 165 dollár körül van, így esélyes lehet egy korrekció arra a szintre, ami jelenleg a teljes emelkedés 50%-a lenne (azért jelenleg, mivel még nincs megerősítés arra, hogy kész lenne felfelé):


Napos képen az utolsó hullám szerkezete nekem nem tiszta, de ha csak a végét nézem, ott egy csökkenő háromszöget látok, erre utal az impulzív elindulás is belőle, ami az utolsó előtti pozícióban lehet csak. Az első számolt célárat (327) még nem érte el, ugyanakkor a minimális elvárás (új csúcs) már teljesült és divergencia is kialakult a csúcsok között, így én a longokkal óvatos lennék. 253 alatt kész lehet a teljes szerkezet felfelé.


Paypal:

Huh, ez nagyon elszaladt :) Látható, hogy a gyorsító fölé ment az ötödik hullám, Elliott is figyelt meg ilyen rendhagyó megnyúlásokat, ahol akár nem is az ötödik, hanem még egy B csúccsal lesz kész felfelé a szerkezet. Van egy kisebb és egy komolyabb támasz zóna, ahonnan forduló alakulhat ki, utóbbi már jó mélyen, az már a teljes szerkezet korrekciója lehet. Az esésből fog kiderülni, hogy a 3-as vagy 5-ös csúcs volt valójában kész, de ezek a szinteken már szintén óvatos lennék a longokkal.


Dexcom:

Szintén egy kései fázisban lévő papír. A havi RSI utoljára 2015-ben volt ilyen magas (klimax), amiből jókora lefordulás következett.




Kisebb idősíkot nézve nem zárom ki, hogy még felfelé akar menni, van egy bika csúzli, amiből akár 500 fölé is érkezhet, ehhez a 424-es csúcsot ki kell vennie. Long határ jelenleg a 306-os alj.


JD.COM:

Számomra ismeretlen volt ez a cég, kínai e-commerce vállalat, amit az Alibaba versenytársának tartanak. A harmadik hullám érhetett véget, erősen divergált már felfelé, várható volt egy lefordulás, ami viszont eléggé impulzívnak tűnik, így lehet, hogy a korrekció első felét látjuk csak. A narancssárga zónát ha eléri egy abc-vel, ott lehetne figyelni, mit csinál, de egyelőre szabadesésben van, így ha elindul felfelé, az lehet még csak korrektív jellegű lesz az újabb esés előtt.


Korábbi bejegyzések:



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)