Érdekes helyen a tőzsdeindexek, lefordulás jöhet? (S&P 500, Nasdaq, Russel 2000, DAX)

A napokban érdekes helyre érnek a tőzsdeindexek, nem zárom ki, hogy hamarosan lefordulás jöhet (ezekhez természetesen megerősítés kell, kulcsszinteknek kell hozzá törnie!)

Narancssárgával jelöltem azokat a zónákat, ahonnan potenciális forduló alakulhat ki (amennyiben elindul az esés).

S&P 500:


Kisebb idősíkon a mostani emelkedésnek eddig abc jellege van, még araszolhat felfelé, utána azonban a zöld gyorsító aljához várnám. Ha azon egy eséssel túlszaladna, abból tudni lehetne, hogy már a második narancssárga zóna felé tarthatunk:



Nasdaq:

Hasonló a helyzet, a narancssárga téglalapokból azért van több, mert ha az esés nem kész korrekcióként érne véget az adott zónában, tudni fogjuk, hogy mélyebbre tart az árfolyam:


Russel 2000:

ABC jellege van a teljes emelkedésnek idáig. Ha mégis egy ötös szerkezet lesz, akkor hiányzik még egy felfelé kör, akkor a felső narancssárga zónából észak felé fordulhat. Kész ABC esetén a nagyobb narancssárga zóna felé veheti az irányt.



DAX:

A DAX-ról utoljára itt írtam: 2021.04.07 - Meddig rallizik a DAX?

Elindult valamilyen esés 15500 magasságából, 5 hullámmal, így még befejezetlennek tűnik és legalább egy hasonló eső szakasz várható. Ha azonban dinamikusan megindul lefelé, 15100 alatt nem sok támasza van és gyorsulhat az esés. Itt is több lehetőség van az esés mélységét illetően, meglátjuk majd hova tarthat (ha egyszer elindul :) A narancssárga zónákat érdemes figyelni, alakul-e ki fordulat belőle.



EZU (MSCI EuroZone ETF):

Ez az eurózóna nagy-, illetve középvállalatait tömörítő index a márciusi aljtól ABC jellegű emelkedésnek, a csatorna középvonala mentén halad és lassan a célzónába ér (képe egyébként a DAX-éhoz hasonlít). Amennyiben mégis 1-2-3 lenne ABC helyett, akkor csak egy, az első nagyobb korrekcióhoz hasonlót fogunk látni (képen A-B), a középső narancssárga zónába , ahol forduló alakulhat ki.


Még egyszer: nem azt mondom, hogy ez lesz, a jövőt senki nem látja. Ez egy lehetőség, ami benne van a chartokban, így nem árt figyelni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)