Részvény vásárlás P/E ráta alapján? (2. rész: Zoom, Docusign, Align Technology, Marriott Inc, Atlassian Corp.)

Az előző részben magasan árazott részvényekről írtam, amik azonban hosszabb távon jó vételek lehetnek, most folytatom a sort :)

Zoom (ZM):

Egy negyedik hullám korrekcióban tart éppen, a 330 körüli csúzliból nem jutott messzire, egy abc emelkedés után lefordult, jelezve, hogy még nincs kész a korrekció. A c hulláma még nem elég hosszú és a jelölt zóna felé tarthat, onnan viszont egy ötödik hullám indulhat felfelé, 700 dollár környékére.




Docusign Inc (DOKU):

Szintén negyedik hullámban járhat, ahol egy flat korrekció alakult ki. Egyelőre a (c)-je nekem rövidnek tűnik, de nem zárom ki, hogy akár el is készülhetett. Ha lejönne 210-212 közé egy abc-vel, ott lehetne figyelni, hogy mit csinál, felfelé a korrekciós (szürke) csatorna impulzív törése lehetne egy megerősítés, hogy kész van és már az ötödik hullám tarthat felfelé.




Align Technology (ALGN):

2020 március óta 125-ről 625-ig szárnyalt, de felfelé még mintha nem lenne kész és el akarná érni a 670 körüli szintet. Ekkora emelkedést követően én itt biztos nem venném meg, egy nagyobb korrekció után 260-300 körülről lehetne jó vétel.


Marriott International (MAR):

Ciklusa vége felé járhat, befejezetlen még felfelé. Március óta 46-ról 160 környékére emelkedett, 188 körül lehet a célja.



Rövidebb távra érdemes lehet még beszállni, ehhez viszont alacsonyabb idősíkot kell megnézni, mondjuk a napost. Ha lejönne a 130 körüli zónába a zöld gyorsító faláig, ott kialakulhatna egy jó vételi pont, de csak pár hónapos távlatban, mert a ciklusa befejeztével a teljes, 25 éves ciklus korrekciója jöhet, amibe nem lenne jó bennt ragadni, mert hosszú évekig eltarthat.




Atlassian Corporation (TEAM):

Viszonylag új papír, ami a 2016-os bevezetése óta töretlenül trendel felfelé,  5 év alatt 18 dollárról 262-re drágult az árfolyam, ez durván 1400%-os emelkedés. Én mindenképp megvárnék egy nagyobb korrekciót a vétellel. A képen jelöltem az eddigi legnagyobb korrekciókat, illetve, hogy hol lenne az a zóna, ahol jó vételi lehetőség alakulna ki. De az is lehet, hogy előtte még új csúcsra akar menni.




Maradt még bőven papír a listán, úgyhogy folytatás következik :)

FIGYELMEZTETÉS: a nagyobb timeframe miatt szinte biztos, hogy nem pont így fognak alakulni az árfolyamok, ahogy a képeken rajzoltam. Ez csak egy "segédlet" arra vonatkozóan, hol érdemes figyelni a fordulási zónákat, de pl. megnyúlások esetén a zónák is módosulnak. Az is előfordulhat, hogy egy kisebb valószínűségű változat mellett dönt a piac és újra kell értelmezni a mozgást. A jövőt senki sem látja, a rajzolt verziók az általam nagyobb valószínűségűnek ítélt lehetséges mozgást vázolják fel.




Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)