Részvény vásárlás P/E ráta alapján? (4. rész: Lulu, Nvidia, Amazon, Alphabet, Match Group)

Drágának tűnő, de "akár meg is érheti" sorozatom 4. részében nagy nevek vannak, nézzük is a grafikonokat!

Lululemon Athletica:

Meggyűlt vele a bajom, nagyon dinamikusan megy felfelé a chart, ez a legjobb számozásom most hozzá, eszerint még folytatódhat az emelkedés az idei évben, 450 körüli célárral. Ez esetben 296 a long határ jelenleg, az alatt nincs dolga.

NVidia:

Kész közeli fázisban lehet, ha jó a számozás, akkor az utolsó impulzus utolsó hulláma hiányzik a kész szerkezetből felfelé és 670-700 környékén, a zöld csatorna közelében tetőzhet. Utána viszont nagy korrekció jöhet, akár 300 alá, tehát egy feleződés bőven benne lehet. Nem lenne jó évekre benne ragadni.

Amazon:

Elképesztő egy papír, gyakorlatilag 2001 szeptember óta töretlen momentummal halad felfelé, a teljes történetében pedig végig csak magasabb aljak és tetők vannak. Tipikus példája annak, mikor több trendszinten is megnyúlnak a hullámok. Havi log charton így néz ki a grafikonja, ritkán látni azért ilyet:


Idén januárban már írtam róla, az akkori chartot már csak azért is érdemes visszanézni, mert ugyan valóban háromszög volt, amit azonosítottam, azonban nem teljes negyedik hullámként, hanem a korrekció b hullámaként. A sok megnyúlás miatt elég nehéz beazonosítani a trendszinteket, mindenesetre most valami ötödik mehet fel, jelenleg befejezetlen, rajzoltam potenciális célzónákat hozzá. A megnyúlásban sokszor az ötödik ötödikje egy túlnyúlást csinál, azaz extrém módon elindul felfelé, mielőtt elkészülne. Ha ilyet látunk, kezdjünk gyanakodni. A 3000 körüli low jelenleg a rövidebb távú long határ.


Alphabet (Google - GOOGL):

A havi log chart kisértetiesen hajaz az Amazonéra, van viszont egy szembetűnő különbség, a vége mintha már az overthrow fázisban járna, RSI is 80 felett:


A napos charton is megfigyelhető az Elliott által leírt megnyúlás (azért nem diagonálra gondolok, mivel nincs átfedés az egyes korrekciók között). Nem zárom ki, hogy még a 2600 körüli szintet meg akarja csinálni, mindenesetre kései fázisban lehet. A felső kék vonal törésével elkészül a szerkezet (már korábban lehet figyelni az ék alsó szárának törésére). Onnan már csak a korrekció nagysága a kérdés, 1400 körül van erős támasz, ha odáig nem egy abc szerkezetű esést látunk, hanem egy - szinte korrekció nélküli - esést, abból tudni fogjuk, hogy valami ciklus szintű ötödik hullám készült el, akkor az első esés a kritikus szint környékén kell, hogy megálljon.


Match Group:

Ezzel kicsit bajban voltam, mert a Tradingview-n csak 2015-től van adat, Investingen 1993-tól, miközben a cég 2009-ben alakult. Rövid utána olvasás után kiderült, hogy a Match.com-ot még 1999-ben a Ticketmaster vette meg 50 millió dollárért, a Ticketmastert pedig az USA Networks (később IAC), amiből kialakult a későbbi Match.com. Elemzés szempontjából így talán célszerűbb a teljes történetet figyelembe venni.

Ez alapján azt mondanám, hogy egy harmadik hullámot látunk, aminek a negyedik hullám korrekciója zajlik. Kéne még neki egy kis idő, így jó eséllyel eloldalaz még pár hónapot (a zöld gyorsító aljához)  mielőtt megindulna az ötödik hulláma, valahová 200 dollár környékére, majd utána a nagyobb trendszint négyes korrekciója jön, ami kicsit nagyobb lélegzetvételű lesz.



Korábbi bejegyzések:


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Durva látni, belegondolni mennyire jól kijöhet egy ilyen válságból egy kereskedő.
    Miközben milliók lesznek bevétel nélkül akár évekre is..

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)