2021.06.30 - EUR/HUF, USD/HUF, DXY frissítés

A kamatemelés tükrében nézzük meg, merre lehet az irány a forint esetében. 

EUR/HUF (napos chart):

A június elején jelzett felfelé kört szépen hozta, a célzónából kialakult a long forduló, amivel a vártnál magasabbra, 356 környékére jutott. Mivel ezzel már belelóg a kettes hullám tartományába, ezért megnőtt annak a lehetősége, hogy egy kész abc jött le, 5 hullámos impulzus helyett.

Megjegyezném azért, ha négyes lenne, nem sértene szabályt, mivel nem zárt bele a kettesbe.

Mégis, mivel egy töretlen emelkedéssel érte el a zónát, ennek adom most a kisebb esélyt. Nézzük, mit tudunk még:

  1. Egyelőre nem tört a kritikus, 343-as szint, így megmaradt az esély akár új csúcs elérésére is
  2. A 364-től 345-ig tartó esés 2 Ft híján nem érte el a tipikus harmadik hullám szintjét, ez is inkább az abc verziót valószínűsíti
Az, hogy abc jött le, nem feltétlen jelenti azt, hogy kész a korrekció és megyünk tovább fel. Ha a mostani felkör szintén három hullám lesz, a jelölt narancssárga zónáig, akkor egy újabb kb. 20 forintos kör jöhet lefelé, amivel már 340 alá kerülne az EUR/HUF jegyzés. Ezt a verziót jelöltem az charton lilával, piros szaggatottal pedig azt a változatot, ha mégis esetleg négyes hullám jött fel, mert akkor még jön le egy ötödik hullám 340 körüli célárral, mielőtt egy nagyobb korrekció indulna felfelé. Zöld szagatottal pedig azt, ha esetleg kész korrekció jött le és új csúcs felé tartunk. (Van további lehetőség is, oldalazásban is ragadhat, akkor pattogni fog még egy ideig.)

Megjegyzés: azért rajzoltam be most ennyi verziót, hogy lássuk, legtöbbször nem csak egy alternatíva van a folytatást illetően. Lehet nagyobb eséllyel letenni a voksot egyik, vagy másik mellett, de van, hogy a kisebb valószínűségű alternatíva mellett dönt a piac és ezt el kell, hogy fogadjuk. 



USD/HUF (napos chart):

Június 17-én már jeleztem, hogy longosabb lehet az USD/HUF, mint a korábbi várakozás és azóta meg is csinálta a jelzett zónát. Így nagy esély van rá, hogy még egyszer el akarja érni a 310 környéki demand zónát és csak utána indul újra délnek. Longos csak a 311 körüli csúcs impulzív törése esetén lehet, az alatt shortos marad. Lefelé az elsődleges tartomány a felső zöld supply zóna, de továbbra is lehet cél a 250 körüli tartomány elérése, ehhez nyilván további dollár gyengülésre van szükség.







DXY (Dollár Index, 3 havi chart):

A dollár index még nem érte el lefelé az ideális szintet (87.5 környéke), így valószínűsíthetően még akar menni lefelé (akár egy diagonállal), mielőtt nagyobb korrekcióba (erősödésbe) kezd. Mivel a nagy képen flat korrekcióban gondolkodunk, ezért ideális esetben ki kellene vennie a 2018 februári aljat. Ha már most elindulna fel a jelölt narancssárga zónába, akkor ún. "failed flat"-el lenne dolgunk, ami azért meglehetősen ritka (sőt, akkor képbe kerülhetnek egyéb alternatívák is). Az USD/HUF-nál a dollár index nagy képét elemzéskor ne felejtsük el.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.




Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)