2021.06.08 - Bitcoin update

Többen azt gondolták, hogy a befejező diagonál utáni három hullámos eséssel, egy abc korrekcióval kész volt a lefelé kör és indul új csúcs felé a Bitcoin. Véleményem szerint azonban egy nagyobb korrekció első szakaszában járhat még csak. 


4 órás chart:

Kezdeném mindjárt a 4 órás idősíkkal, amiből két dolog látszik:

1. A május 19-i hullám tipikus harmadik hullám szintre ment (fibo 161.8%)

2. A bitcoin szereti a háromszögeket, az első lefelé körben kettő is volt, két különböző trendszinten, most pedig jó eséllyel újra egy oldalazó háromszöget láthattunk, amiből megindult lefelé.

A hagyományos TA sokkal több háromszöget azonosít, mint az Elliott féle hullámelemzés. Nekünk ott van az előnyünk, hogy tudjuk, háromszögek mindig az utolsó trendirányú mozgást megelőző alakzatok. Így jelen esetben azt is tudjuk, hogy amennyiben az utolsó lefelé kör indult most meg, utána egy nagyobb korrekció jöhet.




Update 2021.06.09:

Elképzelhető, hogy nem volt még kész a háromszög, a következő verzióra gyanakszom, megerősítés a (d) pont törése lenne:




Hetes chart:

Ugorjunk is mindjárt a hetes chartra, ahol jól látszik a nagy kép, véleményem szerint a 2018-ban indult impulzus negyedik hullám korrekciója futhat most, ami azt jelenti, hogy a 2019 júniustól 2020 márciusáig tartó korrekciónak jöhet most a párja. Ha ez igaz, akkor könnyen belátható, hogy az első, 9 hónapig tartó korrekciónak a párja nem érhet véget cirka egy hónap alatt, ugyanis az azonos trendszinten lévő korrekciók térben/időben hasonlók.

Skicc jelleggel felrajzoltam egy lehetséges útvonalat, annyi a "szerencsénk", hogy ha 5 hullám érkezik le (amihez még megerősítés kell), abból azért tudjuk majd, hogy:

- 5 hullámmal nem érhet véget a teljes korrekció, az csak a korrekció első, (a) hulláma lehet
- A komplex korrekciókat (flat, háromszög) kizárhatjuk, és egy zigzag korrekcióra számítunk, aminek az első hulláma nagyon meredek volt és mélyre is jött, így arra számítok, hogy a párja már inkább laposabb lesz és nem jön majd olyan mélyre.


Ethereum 4 órás chart:

Itt már kialakult egy szép 5 hullámos esés, így most annak a korrekciója zajlik felfelé. Az első emelkedés párját a jelölt zónába gondolnám megérkezni. Utána indulhatna újra egy lefelé kör az első nagy esés párjaként.




Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia. Köszönjük az updatet. Az ETH-t is meg tudnád nézni? (mivel az a második legnagyobb)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)