2021.06.16 - EUR/HUF, USD/HUF, Dollár Index - frissítés

Szépen megcsinálta a jelzett fordulót és a célzónát a forint ( 2021.06.02 - Forint (EUR/HUF, USD/HUF) frissítés + DXY, EUR/USD ), lássuk mi jöhet most.

EUR/HUF, napos chart:

A jelenlegi emelkedés tekinthető a letörés visszatesztjének, de nem tűnik abc szerkezetnek (hacsak nem egy b ment ki új aljra és most egy c ment fel). A legnagyobb esélyt annak adom, hogy ez egy négyes hullám korrekció, ami a célzónát el is érte, de a piros gyorsító falától még messze van, így még lehet belőle akár egy oldalazás is, vagy egy nagyobb abc szerkezet első emelkedése, akkor pedig egy pár forintos korrekció után még mehet tovább egy kört felfelé (ezt a lehetőséget mutatom a képen).

Az RSI bear támasz zónában, ideális szinten egy lefelé körre.



USD/HUF, napos chart:

Itt is egy potenciális négyes alakult ki, ami a célzónát is elérte. "Jól mutatna felfelé egy korrekció a letörés visszatesztjeként." - írtam korábban, amit szépen le is követett a piac. A letört támasz zóna - akárcsak az EUR/HUF esetében - egyelőre ellenállásként funkcionál. Ha négyes, akkor még nem tűnik késznek, mehet még/oldalazhat egy keveset, mielőtt elindul lefelé az utolsó hullám, ami már elérheti a hetes támasz zónát és 280 alá érkezhet.

Ma este Fed, ami biztos megmozgatja a dollárt, úgyhogy nagyobb spikeokra lehet készülni.

Update 2021.06.17 - Bullish verzió:

Minden gyertya új információ és most erős zöld gyertyák érkeztek tegnap óta. Így képbe került az alábbi bullish alternatíva, miszerint lejött egy kész korrektív szerkezet, ami még mindig lehet egy nagyobb diagonál része (lefelé), a jelenlegi emelkedés viszont inkább egy harmadik hullám jellemzőit mutatja már, a célzónából nem alakult ki forduló és a támasz zónát is áttörte. Amennyiben impulzust feltételezünk, annak a harmadik hulláma egészen addig nincs kész, amíg az árfolyam a zöld gyorsítóban halad. Összességében elérhetővé vált a 300 körüli zóna, az még kérdés, hogy azt egyből meg akarja-e csinálni, vagy egy abc szerkezettel éri majd el.




Dollár index:

Közelíti a potenciális fordulási zónát és jöhet egy újabb gyengülő hullám, van még lefelé tér.


Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. DXY - csonka 5-ös lehetősége benne van a pakliban? A hetes gyertya kb. egy rakéta, ezzel két havi csorgást majdnem visszaadva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csonka 5 nagyon ritka, nem érdemes kalkulálni vele (még ha az is lesz végül, de az ilyen esetek száma elenyésző). Meg kell nézni, milyen egyéb alternatívák vannak a mozgást illetően.

      Törlés
  2. Szia!
    USD/HUF-nal igy,hogy lassan el lehet vetni,hogy a 4-ik hullam ment fel,milyen szenariot tudsz elkepzelni?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)