2021.06.02 - Forint (EUR/HUF, USD/HUF) frissítés + DXY, EUR/USD

EUR/HUF:

Eddig szépen hozta a legutóbb jelzett mozgást, már lassul az esés üteme, hamarosan kialakulhat egy korrekció. A célzónát még nem érte el, ugyanakkor már kevesebb, mint 1 Ft-ra van tőle, a forintnál pedig a spikekok miatt ez már tűréshatáron belül van. Azért úgy nézne ki jól, ha megcsinálná, de a minimális feltételt (azaz új low) teljesítette. Amennyiben mostanában kialakulna egy nagyobb forduló, felfelé jelöltem a lehetséges célzónáját. Fontos lesz, hogy azt hogyan éri el, mert ha impulzus fut lefelé, akkor onnan újra le fog fordulni egy három hullámos korrektív felfelé mozgást követően és egy nagyobb ötödik hullámmal lehet kész majd a teljes szerkezet lefelé.

Jelenleg a 4-es ki kell majd vinnie, hogy befejezettnek lehessen tekinteni ezt a lefelé kört.

Update 2021.06.04:

Csak megcsinálta a célzóna tetejét, pont beleszúrt, majd a divergenciával kialakultak a fordulathoz a feltételek. Jelenleg a szerkezeti határ körül billeg, meggyőzően fölé kellene kerülni, amíg ez nem történik meg még mindig jöhet új alj rövid távon.





USD/HUF:

Itt is közel a célzóna (0,2 forintra is volt), szerkezetileg még nem tűnik késznek az ötödik, de már nem sok lehet benne, így hamarosan egy kisebb korrekció esedékes. Nekem az a gyanúm, hogy még jó ideig csak korrekciók lesznek a felfelé körök és alapvetően el akarja érni minimálisan a hetes támasz zónát, 274-278 körül. Jól mutatna felfelé egy korrekció a letörés visszatesztjeként.



DXY (hetes):

Érdemes figyelni ehhez a dollár indexet, aminek az utolsó, ötödik hulláma közeledhet délre (korábban itt írtam róla még márciusban: Devizapiaci körkép (Dollár index, EURUSD, USDJPY, USDCAD) , az igazi fordulatot annak a befejezése hozhatja. Ez is befejezetlennek tűnik még, jól mutatna neki egy diagonál vég, de az is lehet, hogy gyorsabban meg akarja majd csinálni lefelé a célzónát. 






EUR/USD (hetes):

Ezzel párhuzamosan az EUR/USD is befejezetlennek tűnik még felfelé, ennek is meg kellene csinálnia a maga célzónáját:

Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Koszi szepen!
    Akkor,ha Eur/Usd is megcsinalja az utolso koret felfele elkezdodhet egy dollar ero korszaka?
    Forint/dollar eseteben irtad" Jól mutatna felfelé egy korrekció a letörés visszatesztjeként"Itt a 290 koruli szintre gondolsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, arra. Dollár erő: mindenképp jön, a főkérdés az lesz, hogy egy nagyobb korrekció lesz-e csak, vagy fordulat. De az eleje (pár hónapig tartó dollár erősödés) mindkét verzióban közös.

      Törlés
    2. Azert gratula a forint elemzesekhez!Nem semmi,hogy milyen koran es pontosan megirtad a szinteket,amiket aztan szepen hozott is a piac.
      Ugyes!
      Erdekes amit a dollarrol irtal,vajon az usd fordulo osszefuggesben lesz a chartokon varhato korrekcioval,kivancsian varom.

      Törlés
    3. Köszi Gábor, néha valóban szépen teljesülnek az elképzelések, persze azért van példa ennek az ellenkezőjére is :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés