Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

Előre jelezhető volt-e az esés? Összeomlik a piac? 

Nagy vérengzés folyik a kriptopiacon, lássuk, mit mutatnak a chartok! Előre bocsátom, hogy óriási kilengések, volatilitás van ezekben a termékekben, így a "szokásos" fibo szintek sem biztos, hogy jól működnek. Ha egy hullám nagyon megnyúlik, az árfolyam általában visszatér oda, ahonnan a megnyúlás elindult. Ez alól a vezérlőelv alól ez a piac sem lesz kivétel.

Még egy fontos tudnivaló: a zöld csatorna egy ideiglenes (gyorsító) csatorna, ami a mindenkori aktuális csúcsot követi. Amíg az árfolyam ebben halad, addig a harmadik hullám nincs kész. Alapvetően a legtöbb chart igen bullish képet fest, így a nagyobb korrekciók még megerősítésre várnak. 

Bitcoin:

Április 13-án írtam részletesen a bitcoinról, ahol egy akkor még épülő záró diagonált (ED) fedeztem fel a charton ( Új csúcson a Bitcoin - érdemes most beszállni? ), ami erőteljes déli mozgás megindulását valószínűsítette. 

Most így néz ki a grafikon:



A csúcs 65ezer környéke volt, azóta kb. 25%-al van lejjebb a bitcoin ára.

Az záró diagonálról Elliott így fogalmazott: 

„A diagonál végén drámai fordulat következik be, amely nyomán az árfolyam igen meredek szögben teszi meg az utat az alakzat kiindulási pontjáig és még valamennyit.”


Az esés tehát elég nagy valószínűséggel előre jelezhető volt, még a különböző negatív hírek megjelenése előtt (a hír triggerként működött). 

Bitcoin hetes chart:

A nagy képen esélyes, hogy a tavaly nyár óta töretlen trend, azaz egy nagy hármas hullám érhetett most véget (amennyiben megerősítést nyer). A négyes hullám ideális célzónáját a képen jelöltem, ki kellene, hogy oldalazzon a zöld csatornából, tehát ez eltarthat egy ideig és nem lesz egyenes az útja, hiszen negyedik hullám sokszor oldalazó és komplex korrekció. Ugyanakkor a diagonál vég miatt lehet, hogy gyorsabb lesz a vártnál és azt sem lehet kizárni, hogy mélyebbre jön, akár a 32-33ezres szintekre.


Bitcoin napos chart:

Szemre egy nagy esést látunk, azaz az első esésben vagyunk, amiből hamarosan jöhet egy kisebb korrekció felfelé.


Bitcoin 4 órás chart:

Szép az esés képe, még nincs kész, de a vége felé járhat. Ideális korrekciós zónáját narancssárgával jelöltem, ha tovább szakadna lefelé, akkor ez módosulhat még. Nincs arra megerősítés, hogy már elindult ez a nagy korrekció, de ha még nem is most, előbb utóbb szinte biztos vissza fog térni minimum erre a szintre. 


Update 2021.04.26: elkészült az 1 vagy A lefelé, azért teszem be, mert nagyon "szép" szerkezetű az eső impulzus, két háromszög is kialakult benne, mindkettő az adott trendszint 4-es pozíciójában.


Update 2021.04.30:

A célzóna aljába már belecsípett, azonban egy szuszra megcsinálta, így az alábbi lehetőséget figyelem:




Ethereum:

Ha a 2018 januári csúcsot tekintjük nagy I-nek, akkor a III/3 lehet most kész (megerősítés kell még hozzá). A harmadik hullámon belül a két csúcs közt divergencia is kialakult.


Binance Coin:

Ez iszonyatosan elment, nagyon megnyúltak a hullámok. A jelölt zónába érkezhet vissza.



XRP:

Mivel új aljra ment tavaly márciusban, az előzményekkel nem foglalkozom. A harmadik hulláma nagyjából fibo 2,61-ig ment, innen viszont élesen lefordult és már most igen mély korrekciót csinált. Azt tippelném, hogy még elidőzik itt ebben a sávban egy ideig, mielőtt újra felfelé venné az irányt.



Cardano (ADA):

Itt log chartra váltottam, mert az jobban kiadta. Iszonyatosan megnyúlt a harmadikja, még a fibo6,85-ön is túl ment és az sem zárható ki, hogy még csak a 3/4-ben van. A komolyabb támasz a 0.3-0.35-ös szinteken van, de az már 78%-is retrace lenne, negyedik hullámnak túl mély, azonban egy ekkora megnyúlás után simán beleférhet. 




Dogecoin:

Elon Musk kedvenc koinja, érdekesség, hogy az őrületben is lehet találni működő segédeszközöket, a megnyúlás fibo 4,61-ig jutott. Én azt mondanám, hogy kész van az 5 hullám felfelé egy csonka ötödikkel és vissza fogja tesztelni a teljes emelkedést, ahonnan a megnyúlás elindult, azaz a 0.05 dolláros szintet. Jelenleg 27 milliárd (!!!) dollár a market capje, szépen el fog égni a nagy része...

Egyébként érdemes elolvasni a Concorde cikkét is erről a koinról: A Dogecoin viccnek indult, most a kriptovilág Muskkal nevet

"A Dogecoin jelenlegi piaci kapitalizációját tekintve így olyan cégeket előz meg, mint a Delta Air, a Garmin, az Expedia, a HP vagy a Kellogg, de összességében az is elmondható, hogy az

S&P 500 TAGOK 55 SZÁZALÉKÁNÁL NAGYOBB KAPITALIZÁCIÓT TUDHAT MAGÁÉNAK."

 Tényleg elképesztő...



Polkadot:

Egy fiatal koin, jelenleg ez a legesélyesebb számozásom rá:

Litecoin:

Ezzel kapcsolatban már nem vagyok olyan bullish, nekem inkább valamiféle korrektív szerkezetnek tűnik az eddigi története, masszív ellenállási zónába ütközött most, nem lennék meglepve, ha újra 40 dollár felé venné az irányt.


Wink:

Kérésre néztem meg, 3/3 érhetett véget az emelkedéssel:


4 óráson késznek tűnik a korrekció lefelé, új csúcs következhet. Megerősítés a B csúcs felett:


Chiliz:

Szintén kérésre, negyedik hullám korrekcióban lehet, ami még befejezetlennek tűnik. A jelölt két zónát figyelném fordulat szempontjából, az utolsó eső szakasz (c hullám) szerkezetének figyelembe vételével.




Hive Blockchain Technologies:

Kérésre megnéztem ennek a bányászcégnek a chartját, egy harmadik hulláma érhetett most véget, 2.2 körül nézném első körben, ott egy idális forduló alakulhatna ki, 7 feletti célárral. 


Invesco Elwood Global Blockchain Ucits ETF:

Úgy látom pont jókor indult és a kripto őrület harmadik hullámát  kapta el. Annyit látok rajta, hogy az eddigi legnagyobb korrekció zajlik, lehet belőle egy kettes hullám. Első nagyobb támasza 80 körül van, ideálisan itt alakulhatna ki egy forduló. A kritikus szint 56 körül, ellenállás 106 környéke.



Ha van olyan kripto termék, amit szívesen látnál itt, írd be a megjegyzések közé!





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia,

    Köszönjük a színvonalas elemzéseket!
    Ennek a két blokklánc terméknek a chartját hogy látod?
    - Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF
    - HIVE Blockchain Technologies Ltd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szívesen, örülök, hogy tetszik.

      Köszi a javaslatokat, kitettem a chartokat a bejegyzéshez!

      Törlés
  2. Szia, köszi a tartalmas és színvonalas elemzéseket. A Wink-ről (win) is szívesen látnák egy elemzést. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, ez jónak tűnik, köszi a tippet! Frissítettem a bejegyzést :)

      Törlés
    2. Köszi, én is hasonlóan látom. Az elmúlt hetekben többszöröztem a számlát a wink-el.

      Törlés
  3. Szia! Nekem is nagyon tetszenek az írások. A Chiliz (CHZ) szívesen látnék egy elemzést. Előre is köszi! Üdv

    VálaszTörlés
  4. A kávézaccból jósolás tipikus esete...

    VálaszTörlés
  5. BTC hetes chart esetén nem lehet, hogy az ötös pontot láttuk 65ezernél?
    2021. januári csúcs nem teljesíti a 3. pont feltételeit?
    Majd onnan a 28 ezres szint a 4. pontot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon jó a kérdés :)

      De igen, 65ezernél egy ötös csúcsot láttunk. De melyik trendszinten? Az az ötös szerkezet még 2020 márciusában indult és ez a teljes ötös szerkezet viszont az eggyel nagyobb trendszint harmadik hulláma, aminek a kiinduló pontja a 2018 decemberi alj.

      Remélem érthető, beszámoztam neked, hogy világosabb legyen:

      Bitcoin 3d chart

      Törlés
    2. úgy értem, hogy az ábrádon levő pontok úgy nem nézhetőek, hogy

      3 = (3)
      4 = (4)
      5 = (5)

      Tehát teljesen kész van a szerkezet?

      Törlés
    3. magyarul nem lehet, hogy az eggyel nagyobb trendszint ötödik hullámát is láttuk és kész a 2018 decemberben indult mozgás?
      Ahol 42,000 körül van a 3. pont, 29,000 körül van a 4. pont, és 65,000 az ötödik pont.

      Törlés
    4. Ugyanazon a trendszinten belül a korrekciók arányosak egymással, jelen esetben az (2)-es korrekció jóval nagyobb, mint a 4-es, így azok nagyon nagy valószínűséggel más trendszinthez tartoznak. A trendszintek/hullámfázisok azonosítását segíti a csatornák megrajzolása, amit az ábráimon is látsz.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés