Kivégzik a nemesfémeket? (arany, ezüst, platina, palladium, GDX, AG, BHP, SCCO frissítés)

Sokakat meglepett a hét végén lezajló igen erős eladási hullám a nemesfémek piacán, azonban a blog olvasókat nem érhette váratlanul az esés. Május 7-i bejegyzésemben írtam róla, hogy nem tetszik a felfelé menő szerkezet és jelentős esés jöhet az aranynál, illetve a többi nemesfémnél, bár trükkös volt és tovább ment felfelé, mint akkor gondoltam, de az akkori elképzelések továbbra is élnek (Kapcsolódó bejegyzés: Nyersanyag piac: Nemesfémek (arany, ezüst, platina, palladium, réz) )

Arany:

Csúnya egy szerkezet, de a nagyobb kép alapján egy négyes hullám korrekcióban lehet még mindig, amiről azt tudjuk, hogy néha időben hosszúak és komplexek.A felfelé menő szerkezet azért nem tetszett, mert csatornában haladt, nem hozta az impulzus karakterjegyeit. Valószínűleg a komplex szerkezet vége egy flat lesz, aminek B hulláma ment felfelé és most következhet az utolsó nagy lekör, a jelölt zónába. 

Két dolog miatt gondolom ezt, az egyik, hogy már ránézésre is a lefelé menő hullám tűnik impulzusnak (trend irányú mozgásnak), a felfelé menő pedig korrekciónak. Az esés dinamikája alapján egy befejező diagonállal készülhetett el a felfelé menő szerkezet. A másik, hogy kialakult egy medve csúzli is, ami támogatja a további esést.



Ha megnézzük a hetes chartot, ezzel ki is jönne a zöld gyorsító faláig, talán a 200 napos mozgóval is találkozik:




Ezüst:

Korábban ezt írtam róla: "A jelenlegi emelkedés nem tűnik impulzívnak, inkább egycsatornás, nekem nem elég meggyőző még, ezért vettem elő ezt az alternatívát, ami egy komplex, flat-flat-zigzag korrekció lenne, érdemes rá figyelni, mert akkor innen elég nagy lefordulás jöhet."

Meglátjuk az lesz-e, mindenesetre könnyen lehet, hogy el fogja érni a jelenlegi esés a jelölt zónát:


Platina:

A platina árfolyama szépen követte az általam berajzolt útvonalat, nagy kérdés, hogy mi jön most. Eléggé intenzív volt az esés és nem tűnik még késznek. Jelenleg csatorna aljon van, lehet figyelni esetleges fordulós jeleket, de ha innen intenzíven tovább esik, az nem lenne túl bullish jel a folytatást illetően.

Palladium:

Még április végén jeleztem, hogy "a jelenlegi emelkedés egy flat B hulláma lehet, csúcsok között divergencia is kialakult, amiből jelentős esés várható hamarosan. Érdemes lehet short lehetőséget keresni benne, véleményem szerint  kész közeli állapotban van". 

Most így néz ki, a célzónákat jelöltem a képen, nagyobb esélyt adok annak, hogy egy megnyúlt lapos korrekciót látunk (exp flat), így az alsó célzóna az esélyesebb:


Réz:

A második célár elérése után igen impulzívan lefordult és ez az esés már most nagyobbnak tűnik, mint bármelyik korrekció a 2020 márciusi aljtól, így nem zárom ki, hogy elkészült a teljes szerkezet. Megerősítés lenne, ha az esés letörné a kék vonalat minimális korrekciókkal (szemre egy nagy eséssel).



És akkor nézzük az egyedi részvényeket/bányászokat!

GDX:

Nem hiába nem tetszett itt sem a felfelé menő szerkezet, lefelé törte a kritikus támaszt. Valószínű az arannyal párhuzamosan fut még egy kört lefelé, lehetséges célzónák a képen.



First Majestic Silver Corp:

Lefelé volt a várakozás, tovább ment, mint gondoltam, de továbbra is opció a lentebb lévő narancs zóna elérése:



BHP Group:

Tekintve, hogy a nemesfémek jelenleg eléggé lefelé állnak, itt is felmerült egy nagy flat lehetősége, mielőtt újra elindulna fel. Ha hármas lett volna az utolsó felkör, annak túl rövid, nem érte el az ideális célárát, az emelkedés is elég csatorna szerű, hozzá abc momentumkép is kialakult, így nagy esélyt adok arra, hogy még jóval lejjebb megy a jelenlegi szintekről. Lehet még belőle tovahaladó flat, akkor a középső zónából fordulhat, vagy exp flat, akkor el fogja érni az alsó zónát is. A felső zóna akkor lehet érdekes, ha netán egy 1-2-1-2 szituációval van dolgunk, amire most már kisebb esélyt látok, de azért a lehetőségét még ne vessük el.



SCCO:

Még lehet belőle egy négyes exp flat, bár ha a réz nagyobb korrekciót csinál, akkor ez most kérdőjeles. Mindenesetre hamarosan kialakulhat forduló benne egy 5 hullámos esést követően, de lehet, hogy csak korrekció lesz felfelé.

FCX:

Kérésre megnéztem ezt a bányászcéget, korábban nem foglalkoztam még vele. Ha a 2016 januári aljat tekintjük egy új bull ciklus kezdetének, akkor a harmadik hullám vége felé járhat. A vége lehet egy diagonál is, ami vagy kész, vagy még kell neki egy új csúcs. Ha diagonál volt, akkor elég gyorsan vissza kellene hogy térjen a 25 körüli szintekre. Mindenesetre a harmadik hullám addig nincs kész, amíg a zöld gyorsítóban halad az árfolyam.


KGC:

Szintén kérésre, ez a chart nem túl szép, egy korrekció idáig a története. A mostani emelkedő szerkezet még lehet korrekció is, akkor új aljra fog menni, de lehet még belőle impulzus is, akkor ki kell vinnie a 11.20-as szintet. A jelenlegi esés mindenesetre befejezetlennek tűnik. Nekem ez a részvény nem annyira vonzó, jobban szeretem a tisztább, egyértelműen emelkedő grafikonokat.



Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).

Korábbi bejegyzések:



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia!
    Esetleg FCX-re is rá tudnál nézni? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szia Fudge!
    mostanában fogod frissíteni az energiahordozókat? Különösen a gázról, olajról érdekelne a véleményed.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Talán a jövő héten rá tudok nézni.

      Törlés
  3. KGC-re ránéznél, kérlek!

    VálaszTörlés
  4. Szia Fudge!
    Hogyan tovább xag/usd és xau/usd? Mi lenne a szcenárió?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)