USA tőzsdeindexek grafikonjai (SPX, Nasdaq, DJI, Russel 2000)

A millió dolláros kérdés... Egyelőre mindenki csak találgat, meddig kúszhatnak felfelé az indexek. Egy nagyobb esés előtt az indexek általában összeállnak, bevárják egymást, ezt mindenképp vegyük figyelembe.

SPX:

A nagyképes elemzést még áprilisban publikáltam ( SPX - hol járunk? (S&P 500 tőzsdeindex 1790-től napjainkig), a 4600 körüli szintet már ott is egy fontos szintnek gondoltam. Tekintve, hogy nagyon közel járunk, érdemes rápillantani a napos grafikonra.

Egy lehetséges értelmezést számoztam, miszerint egy nagy diagonál épül az ötödik hullámban, ennek az 1-es hulláma mehetne akkor fel. 4038-tól ez már egy átfedéses szerkezet, így lehet akár egy befejező diagonál, ami azonban dupla/tripla abc-kel még kúszhat felfelé, a 4620-as zóna elérésére még jó esély van.

A napos 50-es mozgó fogja alulról, amíg ez nem törik, addig nincs is nagyon miről beszélni. Jelenleg a 4352 impulzív törése jelentené, hogy valami elkészült és nagyobb korrekció indult, ha pedig valóban befejező diagonál volt felfelé, akkor igen élesen fog lefelé jönni és 3800 alá igen hamar meg fog érkezni. Amennyiben a teljes korrekció 3588 alá érkezne, akkor átfedésbe kerülne az előző korrekcióval, így kizárná a felfelé impulzus lehetőségét.

A nagyobb támasz zónákat a képen jelöltem.




Nasdaq:

15700-16000 környékére vártam még július 7-én, a célzóna alját már megcsípte, úgy gondolom jó esély van, hogy felhúzzák még 16ezerig, ami a nagy esésből számolt harmadik céláram lenne.

Kritikus szintek és jelentős támasz zónák a képen.


DJI:

A Dow Jones beért a májusban jelzett célzónámba. Naposon már jó ideje nem tudott fenntartható bullba kimenni és egy átfedéses, satírozós szerkezettel küszködik felfelé, mintha leszakadni készülne. Azonban jelenleg oldalazik, ami inkább új csúcsot valószínűsít, mert ha esetleg diagonál és elkészül, akkor azt észre fogjuk venni.




Russel 2000:

A Russel viszont inkább tűnik impulzusnak a márciusi aljtól, ezzel a több hónapja tartó oldalazással, ami leginkább négyes hullámnak néz ki. 2470 elérése lenne az ötödik első célára, amennyiben sikerülne áttörnie az ellenállási zónát. Ha viszont a támasz zónát letörné, a következő jelentős támasza már igen messze van...



+1 Japan 225:

Ezt csak azért teszem ide, mert hasonlóképp fest a japán index is, bár itt a négyese befejezettnek tűnik, az ötödik célára a képen.





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Az SP500 naposon letörte az EMA50-et, letörte az emelkedő trendvonalat. Viszont 4 óráson (és 1 óráson is) valami fura alakzatot vett fel. Olyan, mintha egy szélesedő ék lenne. Ez micsoda valójában?
    https://invst.ly/w27yg

    Köszönöm + üdv,
    Tamas

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Lehet akár egy szélesedő diagonál, mindenesetre nem egy szép szerkezet. A fontosabb az, hogy a pénteki esést követi-e "follow-through", vagy megint egy bullish engulfing gyertya jön. Amennyiben tovább esik és elesik a kulcsszint (azaz a 4352-es alj), majd az lesz a megerősítés, hogy egy nagyobb esés kezdetét látjuk.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)