Kitörésben a 4IG - meddig viheti a lendület?

A 4IG-ról még tavaly októberben írtam részletesen, de bevallom őszintén annyira lassú volt a mozgás, hogy elő kellett vennem később a bear verziót is, amit most negált a piac. Azt mindig kiemelem, hogy ezekre a papírokra Elliott módszertana csak korlátozottan érvényes, mivel az a tömegek hangulatára alapul, így elsősorban likvid papíroknál, indexeknél használható jól, valamint kitétel az is, hogy ne legyen olyan konkrét szereplő, aki befolyásolni tudja az árfolyamot.

Ennek tükrében írok most róla megint, tekintettel az elmúlt napok árfolyammozgására.

4IG, 2 napos chart:

Az ellenállást egyértelműen áttörte, impulzívan, amihez forgalom is társult. Én az egész mozgást tavaly májustól egy háromszögnek gondolom, B hullám pozícióban, így most a megelőző impulzus párját várom, ami a jelenlegi dinamikáját tekintve dupla csúcs körül érhetne véget. Ha mégis belassulna és a 2020 március-májusa közti impulzusnál gyengébb (nem olyan meredek) lenne az emelkedés, akkor elakadhat a a 900 körüli ellenállási zónában, bár az indulás nem ezt valószínűsíti.

Kisebb idősíkon jó belépőt adhatna, ha visszatesztelné a kitörési zónát a 700-730 körüli tartományban. De ez nem biztos, hogy lesz, az első impulzus is számottevő korrekció nélkül robogott 285-ről 700 fölé.

A jelenlegi stop szint a 628-as alj, ha a terv szerint halad a folytatásban, akkor az alatt nincs dolga.



4IG, hetes chart:

Van egy szép bika csúzlink hetesen, illetve a mozgók is szépen összeálltak:



Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Már 1100 felett az árfolyam. Nem lennék meglepődve, ha hasonló menetelést látnánk tőle, mint a masterplast, de ezt csak érzésre mondom. lehet ezen a szinten is olcsónak számít

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gyorsabb volt, mint számítottam rá, de hozta a várakozást. Ugyanakkor ezeknél a papíroknál minden lehet, vagy épp annak az ellenkezője is, az én tudásom jelenleg eddig terjedt, meg kell várni, hogy legyen újabb információ a charton. Jelenleg vételi klimax és egy erős ellenállási zóna, nem lepődnék meg egy nagyobb öntésen.

      Törlés
  2. Gratulálok, éles meglátás és tűpontos projekció! Ha le is tudtad kereskedni, az meg már csak hab a tortán!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)