Tesla részvény elemzés

A Tesla részvénnyel többször foglalkoztam már az oldalon, néhány grafikon régebbről:

2020. október 14:

Várakozás: negyedik hullám háromszögből való kitörés után utolsó impulzus fel. Ez a háromszög megtréfált, mert itt még nem volt kész, ráadásul szivatós is volt, mivel kivitte a B csúcsot, azzal készült el a D-je, onnan lefordult és csak utána indult fel.



2021. január 7:

"Hamarosan erős déli mozgás jöhet" - írtam, ekkor 807-nél járt az árfolyam. Végül január 25-én tetőzött 900 dolláros árfolyamnál (a célzónám teteje 888 volt), az utolsó impulzus harmadik és ötödik hulláma is megnyúlt, ilyet azért ritkán látni.


2021. március 11:

"Log charton néz ki jól, a kettes korrekció párjára számítok, aminek most a (b) hulláma tarhat felfelé. Az 50-es mozgó lehet a célja." - Azóta az 50-es mozgót már telibe is trafálta.



2021. április 12:

A 7xx szintekről lefelé vártam, így is történt, a célzónát még nem érte el.



Mi várható?


Jelenleg így néz ki log charton a kép, amint látható szépen támaszkodik az 50-es mozgón, és mondhatnánk, hogy egy trendvonalat is áttört:



Közelebbről megvizsgálva azonban vannak jelek, amik óvatosságra intenek és azt mondják, korai lehet még a long.

Tesla, 3 napos chart:

A mostani felkör nekem inkább korrektívnak tűnik, a dőlésszöge, az átfedéses szerkezet és az egycsatornás emelkedés miatt. Vegyük észre, hogy korábban milyen szögben mentek fel az impulzusok, a mostani ehhez képest igen lassú. Inkább egy oldalazásnak tekinthető a mostani fázis. A szerkezete alapján sem lenne túl szép abc korrekciónak, ha késznek tekintenénk a május végi aljjal.



A folytatásra vonatkozóan vannak alternatívák és itt most nehéz egyik vagy másik mellett letenni a voksom, ezért meg kell várni míg jönnek a megerősítő jelek.

Háromszög verzió 1:

Egy lehetséges folytatásként elképzelhetőnek tartom, hogy ugyanazt a mintát fogja követni a piac, mint az eggyel kisebb idősíkon, azaz a négyes hullám egy háromszög lesz, így nem fog már lejjebb jönni, csak még oldalaz pár hétig. Egyelőre elég hasonlónak tűnik a két minta.



Háromszög verzió 2:

A háromszögekről azt tudjuk, hogy az utolsó trend irányú elmozdulás előtti pozícióban állhatnak csak, így korrektív szerkezetben lehetnek B hullámként is, ekkor ehhez hasonló mozgást láthatnánk, így szépen lejöhetne az előző négyes hullám szintjére:



Ebben a két verzióban a mozgás eleje közös, ez adhat némi támpontot, ha valaki mindenképp be akar lépni. A jelenlegi szintekről én inkább lefelé nézném. Az 540-es szint törése esetén nagy valószínűséggel megyünk az alsó zöld támasz zónába. 



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)