OTP: láttuk-e az aljat?


Az OTP tekintetében korrekció volt az elsődleges elképzelés legutóbb ( OTP: korrekció vagy bázis épül? ). Egyelőre még semmi nem dőlt el, továbbra is kérdés, hogy mit látunk. 

OTP, havi grafikon

A havi grafikonon nem sérültek a bull kilátások, a támasz zónából igen erőteljes felpattanás látszik. RSI is bull támasz zónában. A március havi gyertya arról árulkodik, hogy a bikák dominálnak. 



OTP, hetes grafikon

A hetes grafikonon az esés inkább impulzus eddig, mint kész korrekció, törte a bázist, a gyorsítóból pedig már kilépett és ideális negyedik szintjéig jött fel, ahol elakadt a korábban támaszként funkcionáló zónában. A legutóbbi hetes gyertya pedig már nem lett túl acélos, mintha elfogyott volna a lendület.



OTP, napos grafikon

Naposon az aljtól való emelkedés inkább valamilyen csatornában megy, mintsem impulzívan.



OTP, órás grafikon

Óráson nem egyértelmű a szitu. Van egy 90%-os első korrekciónk, majd utána egy nagy katyvasz, átfedésekkel. Egyelőre nehezen számozható be 3 hullámos korrekciós szerkezetnek. Ha mindenképp kéne valamit mondanom rá, az talán valami ilyesmi lehetne, bár itt gondom van azért az a és c hullámok arányaival:


Milyen alternatívák lehetnek? Ha abból indulunk ki, hogy esetleg bent van az alj, hogy lehetne egy ilyen átfedéses szerkezet bull? Esetleg leading diagonálként:


Vagy akár így:


A legjobb ebben a helyzetben véleményem szerint a kivárás, amíg kicsit letisztul a kép.



Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Nagyon úgy fest, hogy az utolsó szcennárió mentén halad a grafikon

    VálaszTörlés
  2. Szerintem még csak impulzív "A" hullám lehet kialakulóban, az meg ugye 5 felosztás átfedések nélkül. De a türelemmel egyetértek. :) Ha C volt meg, akkor komplex oldalazás fog következhet. Társadalmi szintről tekintve érthető. Háború, infláció stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik idősík? Esetleg egy chartot csatolsz?

      Törlés
  3. Bekívánkozik 8000 alá. És ezt már áprilisban is látni lehetett.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben