Nemesfémek: Új csúcs felé tart az arany? (XAU/USD, GDX, KGC, RDN)

Legutóbbi átfogó elemzésemben egy igen bearish képet vázoltam fel a nemesfémekről, nézzük meg mi történt azóta az arany piacán!

Arany, hetes chart:

Lefelé volt a várakozás, ami teljesült is, egy durva leszúrással majdnem el is érte a jelzett célzónát. Onnan azonban valami olyasmi történt, ami alapján azt gondolom, hogy sokkal mélyebbre már nem akar jönni, nézzük csak meg a hetes pinbar gyertyát, ami nagyon erős vételi zónát jelent. Ez alapján azt is lehetne feltételezni, hogy elkészült a korrekció és irány az új csúcs. Tulajdonképpen lehet, be tudom számozni késznek egy WXYXZ kombinációval. 

Ami miatt nekem továbbra is kérdés, hogy ugyan a zöld gyorsítót éppen elérte (ami elvárható egy négyes hullámtól), de időben túl rövidnek tűnik. Ha esetleg a képen rajzolt folytatás szerint haladna az árfolyam, akkor időben is optimális lenne, visszatérne még egyszer a demand zónába, de mélyebbre már nem menne, illetve kialakulhatna egy bika csúzli a kettes és négyes végek között. Nem mellesleg lekoccolhatná a 200-as mozgót is.

Mindez persze csak feltételezés és rengeteg egyéb verzió van még, a piac fog dönteni. Mikor tekinthetjük késznek? Ha kiviszi az ábrán b-vel jelölt csúcsot (ami akkor nem b lesz, hanem egy X csúcs) - de még akkor is lehet egyébként egy nagy flat belőle, viszont akkor legalább dupla csúcs környékére várható már.



6 órás chart:

A felfelé tartó kör a vége felé járhat, 1830 körül tetőzhet, onnan egy abc korrekció indulhat, aminek a végén lehet egy jó long belépő, mert ha esetleg kész, akkor nagyot mehet, rosszabb esetben pedig jöhet egy - az utolsó impulzussal arányos - felkör.


GDX (Gold Miners ETF):

Hasonló a dilemma, nekem még túl rövidnek tűnik a korrekció és továbbra is esélyesnek látom leginkább a felső célzóna elérését.



KGC (Kinross Gold Corporation):

Feltételezve, hogy a 2016-os aljjal elkészült lefelé a szerkezet, most egy kezdő diagonál mehet fel, annak is a négyesében lehetünk, ami szerintem még befejezetlen:



RDN (Raiden Resources Ltd):

A buxelliottos olvasóknak már ismerős lehet, egy kis ausztrál bányászcég. Ha befejezi a korrekciót, igen nagy potenciállal kecsegtet.

Juteszembe, ha szeretnél fejlődni elméletben, kereskedésben, Ad most hírdetett meg egy tanfolyamot, csak javasolni tudom :) (Ha esetleg jelentkeztek, kérlek említsétek meg neki, hogy innen jöttetek :)

Itt olvashatsz róla: Objektív esszencia 2.0



Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia. A 4IG frissitenéd,az utóbbi párnapos gyertyák fényében? köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Szabad kérnem, egy frissítést az aranyra vonatkozóan? Persze, ha időd engedi. Köszönöm előre is!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)