Meddig nőhet a gázár Európában? (Dutch TTF Natural Gas)

Mivel mindenkit a rezsi kérdés foglalkoztat, gondoltam ránézek a holland gáz tőzsdére, milyen fázisában lehet a trend.

Dutch TTF Natural Gas, hetes grafikon (logaritmikus):

Sajnos a grafikont csak 2017 októbertől adja, 2020 májusában van viszont egy szép abc korrekció végünk, ahonnan kilőtt az árfolyam. Szerkezetileg egy megnyúlt ötödik hullámra tippelek, expanding diafonallal a végén. A rossz hír az, hogy a tetőt nagyon nehéz belőni, van egy bika csúzli, ami 230 EUR környékére mutat, de egy 5/5 megnyúlással jóval távolabbi szintek elérhetők. A long határ is igen messze, jelenleg közel 80 EUR-nál.

A jó hír viszont, hogy ha elkészül a szerkezet, akár már 2023 telére normalizálódhat a helyzet és visszatérhet az árfolyam a 15-20 eurós sávba.Ha már gáz, akkor pillantsunk rá az amerikai piacon lévő NATGAS-ra:

NatGas, hetes grafikon:

Itt el tudok képzelni egy ilyen mozgást, de aztán lehet elmarad a lekör. A trend iránya mindenesetre még felfelé van és simán el tudok képzelni egy 12 dollár feletti szintet.

Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia. A forintról mi a véleményed, folytatódhat az erősödés vagy csak egy pihenő az elinflàlódás útján?

    VálaszTörlés
  2. Jo h irtal ujra NGrol is. Koszi. Egy eszrevetel: hitelesebb lenne ha nem csak a teljesult projekciokra referalnal vissza melldongetve, hanem a besultekre is - lasd NG. Nem szegyen ha vmi nem sul, ellenben becsulendo ha vallalod azt is, nem csak a sikereseket.

    VálaszTörlés
  3. Figyu gotcha, ez tőzsde, nem jósda. Ha téged a téves prognózisok érdekelnek kérdezz engem. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

EUR/USD: itt a paritás, hogyan tovább? És merre tart a FORINT? (DXY, EUR/USD, CHF/HUF, EUR/HUF, USD/HUF)

Újabb fordulat előtt a forint? (EUR/HUF, USD/HUF, DXY)