Tetőt építhet az OTP - hamarosan fordulat jöhet

Az OTP egy igen szép emelkedésen van túl, mindenkori csúcsán jelenleg. Hamarosan azonban jöhet a fordulat és egy jópár hónapos korrekció valószínűsíthető.

OTP, hetes chart:

Jelenleg ez a legjobb értelmezésem, ami a 2020 októberi elemzésem alt verziójában szerepelt, miszerint 2020 áprilisában egy befejezett korrekciót láthattunk (a nagy esés egy 4/c lehetett), jelenleg pedig egy 5. hullám impulzus halad északnak, számozása a képen, igencsak érett fázisban járhat. Ezeken a szinteken még húzhatja az időt felfelé, akár egy befejező diagonállal, jól mutatna egy ekkora menet után. 

A jelentős szerkezeti szinteket a képen jelöltem, nyíllal pedig - skicc jelleggel - egy lehetséges folytatást, ami nyilván nem nyílegyenes lesz, valószínű valami komplex flat vagy háromszög fog következni, mindenesetre időben biztosan el fog tartani jó pár hónapot, akár fél évet is, mielőtt elindul ismét impulzívan felfelé.




OTP, 2 órás chart:

Szívem szerint a korrekció végét az első nyílhoz tenném, de utána mégis aláment 15 Ft-al az árfolyam, tehát nem számozhatom be kettesnek. Ha beszámoznám, azzal meglenne az 5 hullám, a nélkül viszont akár egy b hullám is mehetett fel, most viszont akkor már ez egy induló 1-2 lenne majdnem 100% retrace-el? Erősen kérdőjeles ez most ezen az idősíkon. Ami biztos, hogy divergencia alakul a két utolsó csúcs között.



Van felfelé egy 18700-18900-as célzóna, amit még nem ért el, azonban ezt elérheti majd a nagy korrekció után is, így a longokkal már óvatosan bánnék ezeken a szinteken...




Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szép példa arra is, hogy ha az egyik hullám nyúlik (5), annak az adott alhulláma is sokszor megnyúlik.

    VálaszTörlés
  2. Forintrol mit gondolsz?
    A felkort alaposan megakasztotta a Fed.
    Usdhuf-nal lehet meg b-rol beszelni v mar inkabb az 5-ik futhat?

    VálaszTörlés
  3. Egy Nasdaq, Dow, Sp Dax elemzést légy kedves ha van időd készíteni. Köszi előre is

    VálaszTörlés
  4. https://www.tradingview.com/x/l2XKWoai

    Ad még lát egy felfelé kört.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Benne van, ha megnézed a célzónám teteje 18900 és írtam is a 18700-18900-as szintekről. Megcsinálhatja akár most is, egyelőre nem törtek a kulcsszintek, így nincs megerősítés arra, hogy elindult volna a korrekció. Amíg a felső kék vonalat nem töri le, egyelőre nincs is értelme a short irányról beszélni.

      Törlés
    2. célár elérve.jöhetne a "fordulat". igény lenne rá! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)