2021.05.02 - BÉT áttekintő, piacnyitás előtt (BUX, OTP, MOL, Richter)

BUX:

"a 44ezer körüli zónába érkezhet meg korrekció esetén" - írtam 1 hete, ahová meg is érkezett, 44038-ról fordult le. Eddig oké, de hogyan tovább? Közelebbről megnézve a szerkezet nem egy kész abc-nek tűnik, sokkal inkább egy LD (indító diagonál), ami arra utal, hogy a felfelé menő szerkezetnek még csak az elejét láttuk. Így belelátok egy hasonló mozgást:



Ha pedig netán impulzussá fejlődne, akkor a képen látható egy lehetőség (egyelőre a szerint is kell kezelni). Ehhez az OTP-nek is mennie kell.



OTP:

Továbbra sem zárom ki, hogy bika csapda épül, 14ezerig emelkedhet is még akár. Egyelőre csatornában emelkedik, amíg ezt és a 14ezres szintet nem töri impulzívan, addig nekem nem meggyőző a felfelé próbálkozása.





MOL:

A kép alapvetően nem változott, azon kívül, hogy csinált egy csúnya, eléggé nehezen értelmezhető fordulót a csatorna aljnál. Késznek nem tudom tekinteni, mivel a "harmadik alj" mélyebbre ment, mint a második, így csak korrekcióként értelmezhető. A korrekció c hullámát magasabbra vártam volna és egyelőre három hullámosnak néz ki, így rövid távon még kérdéses, mit akar, de felfelé korrekciós a szerkezet, így a komolyabb fordulat még valószínűleg várat magára.



Richter:

Eddig hozta a running flat elképzelést, viszont egy diagonállal ért véget az emelkedés, amiből impulzívan fordult le, ez elővigyázatosságra int. A rövid távú bullhoz egy abc szerkezettel kéne elérnie a narancssárga zónát (másik verzió, hogy egy flat c hulláma fog megérkezni), a kék vonal alatt pedig nincs dolga.




Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ