Covid vakcinagyártók chartjai (Pfizer, Biontech, Astrazeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Sinovac, Sinopharm)

Korábban a légitársaságok chartjai alapján probáltam kitalálni, meddig tarthat még a járvány, most megnéztem, mi a helyzet a koronavírus oltást gyártó cégek háza táján.

Pfizer:

Nagy kép, log chart alapján a ciklusa ötödik hullámában járhat, a következő években tetőzhet, 61 dollár környékén.

Közelebbről megnézve nem könnyű a kérdés, mintha 5 hullám jött volna le, ami nem lehetne egy kész korrekció, utána viszont majdnem dupla csúcsig szúrt fel az árfolyam. Így a sárga zónában figyelném, hogy mi történik, első körben, a bika csúzli célára is oda mutat. 


A helyzet akkor kezd bonyolódni, ha nem log charton nézem, ugyanis ekkor akár egy kész 5 hullámos szerkezetnek is be tudom számozni, négyesnek túl nagy az a korrekció, de hogy akkor mit látunk most, azt nem tudom egyértelműen eldönteni. Ez van, ilyenkor kisebb tf-en a divergenciák, csúzlik adhatnak támpontot, ha feltétlen le akarjuk kereskedni.


 


Biontech:

Nehezen értelmezhető hullámok, de az utolsó impulzus előtt gyaníthatóan egy háromszög volt, így a teljes eddigi ciklus korrekciója kéne, hogy jöjjön, valahová a jelzett zónába, ott lehetne jó vétel.



Astrazeneca:

A negyedéves charton talán egy háromszöget fedezhetünk fel, amiből dinamikusan el is indult, ahogy ez a háromszögekre jellemző. Ha ez a feltételezés jó, akkor az utolsó felfelé kör a harmadik hullámában járhat, vagy talán már a negyedik korrekcióban, ki kellene oldalaznia a zöld gyorsítóig, ahonnan elindulhatna az ötödik hulláma 71 közelébe.



Közelebbről megnézve az esést akár egy kész korrekciónak is lehet nézni, akkor a harmadik hullám még nincs kész és új csúcsra fog menni rövidebb távon is. Ehhez egy bika csúzli is kialakult, amiből messzire juthat (ha kész lefelé a teljes korrekció). Ez esetben az első emelkedésben lehet, el kellene érnie az 56-ot a harmadik hullámának, az 58 pedig erős ellenállás. Ha kialakulna egy 5 hullámból álló impulzus felfelé, az utána jövő korrekciót figyelném esetlegesen longra. Berajzoltam egy lehetséges utat neki erre a scenárióra.


Moderna:

Tavaly év vége óta többszörözött az árfolyam, nehéz kiolvasni, hogy mit akar, lehetett akár egy nagy running flat, amiből az utolsó emelkedés megindult, mindenesetre a jelölt zónáig esélyes hogy lejön, ott kell majd megnézni, hogy mit csinál.


Johnson & Johnson:

A legnagyobb múlttal rendelkező tőzsdei cég a vizsgáltak közül, ami talán ciklusa vége felé járhat:

Kisebb tf-en a szerkezet igen nehezen olvasható, de még bull, van még tere felfelé.


Sinovac:

Szintén nehezen értelmezhető hullámok, így inkább csak a végére koncentrálva: a jelenleg zajló korrekció mintha még befejezetlen lenne, a jelzett zónába kellene még egy új alj, ott lehetne fodulós jeleket keresni, mellé egy bika csúzli is alakulhat. Havin bull, a hetes, napos viszont még bear zónában.



Sinopharm:

A kínai gyógyszergyártó eddigi története egy nagy korrekció, ami véget érhetett 2020 márciusában. Ha ez az állítás igaznak bizonyul, akkor hatalmas növekedés előtt állhat. Jelenleg az első emelkedés harmadik hullámában járhat (3/3 érhetett most véget), az első célárat meg is csinálta. Ez a zóna erős ellenállás, de bullishnak látom a nagy kép alapján.

Inovio Pharmaceuticals (INO):

Kérésre néztem meg, mivel havi charton kivitte a 2004-es nagy korrekció tetejét, ezért lefelé befejezettnek tekinthető. A mostani emelkedés kettes korrekciója zajlik, aminek végével nagy menet jöhet. Van egy long triggerünk, de nekem rövid a c-je, így belelátok még egy diagonál esést is, tehát a long trigger után figyelni kell, mert lehet, hogy még csak korrekció lesz az emelkedés.





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Koszi a bejegyzest!
    Es mire jutottal ez alapjan, meddig huzodhat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem egyértelmű, mivel ezek a cégek nem csak covid vakcinák előállításával foglalkoznak, valamint a kép is elég vegyes a gyártók tekintetében. A következtetések levonását így most az olvasókra bíznám :)

      Törlés
  2. Es mit gondolsz a korrekcio ennyi volt a piacokon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt majd a piac eldönti :) Ugye azt, hogy korrekció jön, nagy eséllyel lehetett látni ( Érdekes helyen a tőzsdeindexek, lefordulás jöhet? (S&P 500, Nasdaq, Russel 2000, DAX) .

      Egyedül az SP nem érte még el a jelzett zónát, a többi már igen, NQ, Russel fel is pattant belőle - de még nincs lefutva, elképzelhető, hogy csak korrekció lesz felfelé, naposon az RSI már belecsípett a fenntartható bearbe az utóbbi kettőnél, így nagyobb esélyt adok most annak, hogy még lefelé akarnak menni.

      Törlés
    2. Minden apro esest megvesznek folyamatosan,varat meg magara ez a nagyobb korrekcio. :)

      Törlés
    3. Benne van ez is. Én úgy gondolom egyre nagyobb mozgások lesznek majd egy-egy ilyen lekörben, bizonytalanságban fogja tartani a piacot, majd mikor a végén már senki nem hisz abban, hogy nagy esés jön, mert úgyis megveszik, akkor fog beszakadni.

      Törlés
    4. Igen, ez valahogy igy fog felepulni.Idoben ezt vmikor a nyaron gondolod?

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Jónak tűnik, frissítettem a bejegyzést! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)