További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)

Legutóbb 380 körüli árfolyamnál jeleztem, a 400-as EUR/HUF elérése szinte borítékolható, csak az idő faktor volt a kérdés. Nem kellett sokat várni, pár nap múlva tetőzött is az árfolyam, onnan pedig jelentős fordulat következett be. Nézzük mit mutat a technikai kép!

EUR/HUF, havi grafikon (log chart):

Amennyiben helyes a számozás, úgy bent lehet egy jelentős tető és elkészülhetett akár a teljes, 2008-tól indult szerkezet. Ez pedig azt jelentené, hogy jónéhány éves korrekció jön, egyre erősödő forinttal. Holnap zár a havi gyertya, ha nem lesz nagyon durva elmozdulás a hátralévő két napban, akkor egy igen szép fordulós gyertya lehet belőle (pinbar / kangooroo tail). Megfigyelhető továbbá, hogy az RSI nem tudott kimenni fenntartható bullba, ami szintén erősíti az elképzelést a jelentősebb fordulatról. 

Mindezekhez persze még megerősítés kell!




EUR/HUF, hetes grafikon:

Forint esetén rugalmasnak kell lennünk és nem szabad abból kiindulni, hogy van egy teóriánk arról, mit mutat a hosszabb távú kép, mert egyáltalán nem biztos, hogy az a számozás a helyes. Előbb meg kell dőlnie a kritikus szinteknek ahhoz, hogy kapjon támogatást, a hetes grafikonon ezek a szintek pedig még messze vannak. Mindenesetre eddig egy szerkezetileg töretlen esést látunk a csúcstól, ami azt jelzi, hogy ez még csak az esés eleje lehet ezen az idősíkon.



EUR/HUF, 4 órás grafikon:

A csúcstól lejött 3 hullám, ami akár kész korrekció is lehetett volna, de utána az emelkedés mindössze fibo23-ig jutott. Ha innen a csatornában maradva tovább esne, akkor egy hasonló méretű lefelé körre lehet számítani, mint amilyen az első volt, ezzel megérkezhetne a kritikus szinthez, 345 környékére. Alternatívaként lehetséges, hogy az X hullám még nincs kész és egy exp flat lesz belőle, ezt jelöltem szaggatottal. Azt se felejtsük el, hogy megnyúlás esetén a piac általában visszatér arra a szintre, ahonnan a megnyúlás indult, ez jelen esetben a 356-os szint környéke. Mindenesetre egyelőre lefelé áll, további forint erőt valószínűsítve.



USD/HUF, havi grafikon:

Az USDHUF grafikonján is megfigyelhetők a tetőzésre utaló jelek, divergencia a MACD-n, RSI itt sem tudott kimenni már fenntartható bullba, illetve a havi gyertya szintén masszív fordulós gyertyának ígérkezik.


USD/HUF, hetes grafikon:

Az EUR/HUF-hoz hasonlóan jelöltem a támaszokat zónákat és szinteket. Az esés egyelőre töretlen itt is a tetőtől.



USD/HUF, 4 órás chart:

Hasonló mozgást feltételezek, mint az EUR/HUF esetében, ebből már kevésbé nézek ki egy flatet X-nek, így nagy valószínűséggel az EUR/HUF-nál sem lesz az.


Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Normális, ha ilyen rövid az 5-ös?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól sejtem időbeni rövidségre gondolsz, lehet, hogy az. Ezért is írtam, amíg a kritikus szintek nem törnek, addig nem tekinthető késznek a szerkezet és lehet még long a folytatás. Ezért kell alacsonyabb idősíkon követni, ha ott kialakul egy kész korrekció, onnan újra lehet long, legfeljebb csak korrekció lesz.

      Törlés
  2. Igen, arra gondoltam! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Akkor most lehet,hogy megis az alternativ x hullam fut?
    Koszi az elmezest!

    VálaszTörlés
  4. megcsinálta!
    szép munka.volt!
    gratula!
    elvileg most jön a dél verzió..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi leszek mit mondasz a forintra. Merre tovább?

      Törlés
  5. Sztem a közelgő recesszió és egyéb világgazdasági bajok padlóra küldhetik a Forintot, már csak azért is, mert a kormány monetáris politikája nem a forint erősödésre hatott eddig sem. Valami csodának kéne történnie, hogy megússzuk. De persze bármi lehet. 350-360 alá mitől menne? Itt valakik , vagy mindannyian nagyon megisszuk a levét . De inkább tévedjek.

    VálaszTörlés
  6. úgy látom, hogy kicsit változott a setup, most ránézel a chartra, hogy még mindig benne van ez a trend forduló? köszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)