Elszállt a forint, merre tovább? (EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD grafikon elemzés + Dollár Index)

Még tavaly november 16-án hívtam fel a figyelmet a kitörés lehetőségére a forint kapcsán ( Veszélyes vizeken a forint (EUR/HUF, USD/HUF frissítés + CHF/HUF, EUR/CZK, DXY), amiben jeleztem: "380-400 felé nyílik meg az út kitörés esetén". Ebből az első célár már teljesült. 

A mozgásban tulajdonképpen nincs nagy meglepetés (íme az elképzelés még 2020 (!) novemberéből), bár az útja igen kacifántos volt.

EUR/HUF, hetes chart:

Legutóbb arra hívtam fel a figyelmet, hogy fordulat jöhet ( EUR/HUF: esély egy északi körre), de bevallom én sem számítottam arra, hogy innen durran majd el felfelé, korrekció volt az első elképzelésem. 

A háromszög verziót támasztja alá a már sokszor emlegetett rugó effektussal járó kitörés és a nagyon impulzív északi mozgás, sokszor írtam már erről a blogon is, legutóbb a Tesla kapcsán (Tesla: közeledünk a trend végéhez). Ha ez a verzió fut, akkor annyiban szerencsénk van, hogy a háromszögek mindig a trend utolsó előtti szakaszában jelennek meg, ami azt jelentené, hogy az erős északi kör után egy nagyobb trendszint korrekciója jöhetne.




Jelenleg a zöld gyorsító aljánál, a hosszú távú trendcsatorna középső vonalánál, ideális helyen lenne egy fordulathoz. Ha azonban momentummal tovább menne, megnyílhat az út a távolabbi célárak felé. Itt jegyezném meg, a 400 forintos EUR elérésére igen nagy esély van, csak az a kérdés, mikor érjük el.

EUR/HUF, napos chart:



Napos charton egy megnyúlt harmadik hullámot látunk. Sok helyen olvastam, hogy a forint már túladott, 80 a napos RSI, így fordulnia kéne. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a klimax nem jelent automatikus fordulatot. Elég csak ránézni mondjuk a líra utolsó pár hónapjára, az USD/TRY pl tavaly október közepén 85-ös napos RSI után, mikoris 9 körül járt az árfolyam, 95-nél (!!!) érte el a maximumát (árfolyam ekkor 13 dollár volt). Ez egy másfél dolláros korrekcióra volt elég, onnan tovább száguldott az árfolyam 18 dollárig! Tehát a klimax elérése után duplázódott az árfolyam. 

EUR/HUF, órás chart:

És most ugorjuk egy nagyot az órás chartra, ennek a trendvonalnak a törése hozhat el egy nagyobbacska korrekciót (nagyságrendileg lehet akár 10-15 forint is):



USD/HUF, hetes chart:

Dollár esetén még mindig a diagonál forgatókönyvet tartom a legvalószínűbbnek:



Lehet itt majd egy jelentős tető, de ezt majd csak az első komolyabb esés után fogjuk tudni megmondani.

USD, HUF, órás chart:

Itt pedig ezt a trendvonalat lehet rövid távon figyelni:



Dollár Index (DXY), hetes chart:

A dollár felfelé egy csatornában halad, így leginkább korrektívnek gondolom, valahol a 100-as zónában tetőzhet:



EUR/USD, hetes chart:

Ennél a párnál az látszik a nagyobb képből, hogy 2008 óta ami most lefelé megy, az korrekció. A jelenlegi lefelé mozgás pedig hamarosan egy jelentős támasz zónához ér. Ha elesik ez a támasz zóna, akkor a következő jön (paritás alá kerül az EUR/USD kurzus).



EUR/USD, napos chart:

Naposon talán egy ilyen csatornát tudnék neki rajzolni, az 1.15 környéki szint jelentős szerkezeti határ, lefelé pedig minimálisan az 1.08 környékének elérésére igen nagy esély van:






Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)