Reggeli körkép (EUR/HUF, USD/HUF, OTP, MOL, Masterplast, Bitcoin, Ethereum)

Egy gyors reggeli körkép a piacról!

Forint:

Részletesebben pár napja foglalkoztam vele, egyelőre nem jött olyan információ, ami miatt változtatni kellene rajta: EUR/HUF, USD/HUF frissítés - jön a forint erő?

Kisebb tf-eken klimax alakult ki, így elindulhat egy pár forintos északi mozgás, amire korrekcióként gondolok elsődlegesen.

Többen jelezték az elemzéssel kapcsolatosan, hogy a forint gyengülésre van ítélve és a forint erő nagyon elrugaszkodott elképzelés a valóságtól.  Egy érdekes ábrát mutatok, így néz ki a forint a régiós devizákhoz képest, a második Orbán kormány ideje alatt. Ez nekem azt mondja, hogy még egy jelentősebb korrekció esetén is a mezőny leggyengébbje marad a forint.



Hetesen így néz ki most az EUR/HUF, a hetes gyertyának 353 felett kellene zárnia, ha longos akar maradni, az alsó célzóna elérése pedig impulzus esetén érvényes:



USD/HUF:

Jelenleg így néz ki hetesen, ha a kritikus szint alatt zár a hetes gyertya, akkor további gyors esés valószínűsíthető. A két támasz zónát jelöltem a képen, a felsőből kialakulhat egy átmeneti forduló, de leginkább az alsó zóna elérése az esélyes. 




OTP:

Hogy a nagy kép mi lehet, arra van több elképzelés, de mindegyik kompromisszumos, még visszatérek rá. Kis tf-eken klimax közelében, így mindenképp esedékes egy korrekció a 14ezer környéki szintekre, ha oda abc-vel érkezik, akkor rövid távon longos marad.



MOL:

A várt diagonál mozgást hozza felfelé egyelőre, ha elkészült, akkor törni fogja az alsó kék vonalat. A teljes emelkedés még mindig lehet korrekció, ez esetben az alsó zónába érkezhet. Ha csak egy kisebb abc-t csinál a felső zónáig, akkor még indító diagonál is lehet a felfelé kör és csak egy kisebb kettes hullám korrekciót fogunk látni, amiből long forduló alakulhat ki.




Masterplast:

Befejezetlen ötödik hullámában járhat, egy ehhez hasonló mozgást el tudok benne képzelni:




Bitcoin:

Április 19-én ezt írtam: "A nagy képen esélyes, hogy a tavaly nyár óta töretlen trend, azaz egy nagy hármas hullám érhetett most véget [...] A négyes hullám ideális célzónáját a képen jelöltem, ki kellene, hogy oldalazzon a zöld csatornából, tehát ez eltarthat egy ideig [...] Ugyanakkor a diagonál vég miatt lehet, hogy gyorsabb lesz a vártnál és azt sem lehet kizárni, hogy mélyebbre jön, akár a 32-33ezres szintekre."Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin) )

Jelenleg így néz ki a chart, van még tere lefelé, a nagyobb támasza a 30-32ezres zóna.



Az altcoinok tovább mentek egy körrel, csak most lett kész a hármasuk, az Ethereum pl így fest:


Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez),


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia!
    Az EURHUF hetes diagrammal kapcsolatban nem tiszta valami.
    Az EURHUF tartósan emelkedett kb 2019 március óta. Az utolsó nagy alakzat egy emelkedő háromszög volt, ennek tetejét jelölted is a piros téglalappal. Máshol írtad, hogy a hármszögek megelőzik az utolsó 'nagy rohamokat'. Márciusban még te is északnak vártad az EURHUF-ot. Majd ebből a háromszögbél leszakadt délnek az árfolyam. Olyan, mintha trendfordulós alakzatként viselkedett volna ez a háromszög.
    Vagy még nincs kész az alakzat, ami egy flat lesz (343-370 között pattog az árfolyam)?

    Köszönöm, üdv,
    Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tamás!

      Fontos megkülönböztetni az általam - és a hullámelmélet szerinti - háromszög alakzatokat a hagyományos TA alapú elemzések háromszögeitől. Elliotti értelemben, amiről Te írsz az nem egy háromszög volt. Háromszög lehetett esetleg havi charton a teljes 2009-2018 közti emelkedés, erről írtam még márciusban ( chart itt ), ez magyarázná is az elszállást, valamint azt, hogy a sokéves szerkezet a vége felé jár.

      Azt többször írtam, hogy szerkezetileg nagyon nehéz az EURHUF chart, március óta pedig olyan plusz információk érkeztek hozzá, ami miatt felmerült a lehetősége annak is, hogy kész van felfelé, de erre még nincs bizonyíték. Amíg a 343 nem törik, még mindig lehet egy befejezetlen diagonál felfelé, akkor pedig 343 felett kialakulhat egy long forduló és mehet akár új csúcsra is. Elsődlegesen most erre lehet figyelni.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ! Így már tisztább a kép nekem is :)

      Törlés
  2. Aktuálisak még a crypto elemzések?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a korábbiakra gondolsz, újra meg kellene nézni őket, altok esetében pl a legtöbbnél egy fázissal később lett kész a harmadik hullám, így a szintek biztos módosultak. Ha lesz időm, újra előveszem őket.

      Törlés
  3. A napelemes szereplőknél elég nagy korrekció ment végbe a közelmúltban, érdemes lehet róluk is írni majd egy külön bejegyzést...

    VálaszTörlés
  4. eur huf ra mit mondasz így jelenleg 350 alatt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs azóta érdemi változás, leírtam mindent a részletes elemzésben.

      Törlés
  5. Koszi szepen a bejegyzest!
    Kulon gratula a Bitcoin pontos elorejelzesehez!
    Ugy fest a forint atcsordogal a tamasz szinten,igy hetesen sem fog mar "jol" mutatani.
    Oszejott az Mnb-nek az erosites...
    A nyersanyagos,arupiaci kitekintohoz szeretnek egy kerdest.
    Ott tettel fel elemzest a BHP banyaszati cegrol is.
    Ez biztos hogy az a chart?
    Van egy ausztral es egy londoni tozsden jegyzett,de nekem nem stimmel a te altalad vazolt grafikonnal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BHP több tőzsdén jegyzett cégből áll, így eltérhetnek a grafikonok valamelyest, a wikipédián van erről bővebb infó.

      Törlés
  6. Szia Roland!

    Abban kérném a segítséged, hogy hogyan lehet a TradingView-ban pontosan ilyen chartokat rajzolni, mint amilyenek az EUR/HUF chartjaid (beleértve: Volume Profile, RSI szintek, stb). Tulajdonképpen regisztráltam a TradingView-ra, de előfizetésem nincs rá. Tudok-e előfizetés nélkül ilyen chartokat rajzolni, elmenteni, előhívni, módosítani (ha igen, mennyit), riasztásokat, figyelő listát, stb. beállítani vagy erre csak előfizetéssel van lehetőség. Hol találok olyan részletes leírást (felhasználói útmutatót, User Guide-ot) a TradingView-ról, amiben minden kérdésre választ kaphatok?

    Segítséged előre is köszönöm.

    Károly (KB58)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ezen az oldalon találsz egy összehasonlítást arról, hogy melyik csomag mit tartalmaz. Ha háromnál több indikátort szeretnél egyszerre használni, akkor fizetni kell. Volume Profile ott van a fő indikátorok közt, sávos RSI-re pedig a "hashem rsi"-re keress rá.

      Törlés
  7. Köszönöm a válaszod. Te melyik csomagot használod, a Pro-t vagy egy még többet tudót? Kereskedsz is közvetlenül a TradingView-n keresztül vagy csak elemzésre használód? Ha kereskedsz, melyik brókeren, platformon keresztül?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés