Veszélyes vizeken a forint (EUR/HUF, USD/HUF frissítés + CHF/HUF, EUR/CZK, DXY)

Ha valós időben próbálunk eligazodni egy-egy grafikonon Elliott rendszerét használva, az esetek túlnyomó részében nincs könnyű dolgunk. Van, mikor jó esélyekkel kecsegtet egy-egy kimenetel és van, mikor további jelzésekre van szükség ahhoz, hogy letegyük a voksunkat egy-egy verzió mellett (és persze még ekkor is tévedhetünk, hiszen a tőzsdén vagy devizapiacon nincs olyan, hogy "biztos").

A forint esetében is ez most a helyzet, ráadásul ma kamatdöntő, ami akár triggerként is működhet egy adott verzió irányában.

EUR/HUF, hetes chart:

Többször említettem az előző elemzésekben, hogy a kritikus bull támasz nem tört le és életben maradtak a long elképzelések. Ha ezt a chartot megvizsgálom, a hármasnak jelölt csúcs óta egy nagy oldalazást látni, emelkedő aljakkal, csupa abc szerkezettel, ami akár egy nagy háromszög is lehet. A legutóbb említett korrekció ugyan megérkezett, de nem alakult ki belőle hosszabb távú forduló. Így maradtunk az 50-es mozgó felett. Ha esetleg az ath közeléből kialakulna egy lefelé kör, azt nagyon kellene figyelni továbbra is, ha abc marad, akkor rövidebb távon is felfelé lesz az irány. Ha pedig most kitörne, akkor bizony akár el is szállhat az árfolyam.

Egyetlen "jó hír", hogy amennyiben egy háromszöget látunk, abból azt tudjuk, hogy az utolsó trend irányú elmozdulás következik északra, aminek végeztével elkészül a teljes szerkezet és egy vaskos korrekció következik. Már csak az a kérdés, honnan... 380-400 felé nyílik meg az út kitörés esetén.

Természetes a bear irány továbbra is játszik, a vázolt elképzelés csak egy lehetséges alternatíva, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.



CHF/HUF, hetes chart:

Elővettem a svájci frank/forint grafikonját, aminek valamivel tisztább a szerkezete és talán már az ötödik impulzus tart északnak. Ez alapján könnyen lehet, hogy az EUR/HUF pár is már a történelmi csúcs felé tart.



USD/HUF, havi chart:

Korábban volt egy verzióm, ami 250 Ft körüli dollár árfolyamot vetített elő. Ha bullban gondolkodunk, akkor ez egy alternatíva a folytatásra, miszerint még nincs kész a diagonál, hanem továbbra is építi a tetőt, az pedig még további 1-2 év lenne a nagy korrekció előtt.



Mi az, amit figyelhetünk rövidebb távon?

EUR/HUF napos chart:

Ezt a csatornát lehet figyelni, ha az alsó vonalát töri, akkor a 346-tól induló szerkezet jó eséllyel késznek tekinthető és figyelni kell a lejövő korrekcióra. 



USD/HUF, napos chart:

Itt szintén be lehet húzni a csatornát, amit figyelni lehet. Az elsődleges feltételezésem az volt, hogy ez az emelkedés a tavaly áprilistól idén júniusig tartó esés korrekciója, de egyelőre erre nem érkezett még megerősítés.



EUR/CZK, hetes chart:

Érdemes még ránézni a cseh koronára, ami bizony aggodalomra adhat okot, mert inkább korrekciónak tűnik, ami a márciusi csúcstól jön lefelé, ami azt jelenti, hogy hamarosan ez is megindulhat északnak, ez pedig nem jelentene túl sok jót a forintnak.


DXY (dollár index), hetes chart:

A dollár index sem igen akar fordulni, berajzoltam neki is a csatornát, amit érdemes lehet figyelni:



Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).

Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés