BUX: Korrekció vagy trendforduló? (BUX, OTP, MOL, Richter, Masterplast, 4IG)

Mikor elkezdtem írni ezt a bejegyzést (feb. 28-án), még nekem sem volt egyértelmű, hogy mit látunk. Azóta tisztább lett a kép és már nem gondolom, hogy negyedik hullám korrekciót lenne. Azonban a mostani esés még mindig lehet egy nagyobb korrekció része. 

Szolgálati közlemény: valaki szólhatna a Randomnak, hogy frissítsék a Tradingview-s grafikonrajzoló engine-t, mert az élettől is elmegy a kedvem, mikor azzal kell dolgozni, állandóan lefagy, megáll, nem működik, így többször is meggondolom, hogy bele merjek-e vágni egy buxos bejegyzés megírásába. Ez a bejegyzés is emiatt késett napokat. Köszönöm!

BUX:

Legutóbbi bejegyzésemben ( BUX: továbbra is korrekcióban (BUX, OTP, MOL, Richter) ) leírt célárakon átszáguldott a piac, a BUX esetében így néz ki a chart, a korábbi jelölésekkel:


Nézzünk rá a chartra és próbáljuk belőni, melyik korábbi korrekciókkal lehet arányos a mostani. Ez segít majd eldönteni, hogy a trend melyik szintjéhez tartozó korrekciót látjuk. Vajon az (1) és (2) közti korrekció párja lehet, vagy a karika 4-el jelölt korrekcióhoz hasonlít nagyságrendben? 

Ugyan a pirossal jelölt a kritikus szint, mert ez alá kellene zárnia ahhoz, hogy törjön az elképzelés és ez még nem történt meg, ugyanakkor a (2)-hez mérten már túl nagy, még akkor is, ha előtte egy megnyúlt hullám van. Az esés is az impulzus karakterjegyeit hordozza. Így vissza kell nyúlnom egy korábbi elképzelésemhez, miszerint felfelé korrekció haladt (egészen 2021 március-áprilisig így gondoltam egyébként) és most egy expanded flat (c) hulláma halad délnek.  Természetesen van még más verzió is - mint mindig -, de ez tűnik most a legvalószínűbbnek. Mutatom:




Jelenleg a harmadik hullámban lehetünk, aminek a célárait a képen jelöltem (csak a harmadik hullámnak). A teljes szerkezetnek az (A) alá kellene érkeznie (azaz a 2020 márciusi alj alá), running flat esetén vége lehetne hamarabb, de az esés dinamikája alapján ezt kevésbé tartom valószínűnek. 

Van egy hosszú távú trendvonalunk is logaritmikus charton, esetleg oda tervezi a leszúrást? Meglátjuk.



OTP:

Hasonló a BUX-hoz, amit itt látunk, ugyanakkor már bőven a kritikus szint alatt az árfolyam. Bár a hetes gyertya még nem zárt, ez a korrekció nagyságrendileg már nehezen tudna az itt AB-vel jelölt korrekció párja lenni. 8000 környékéről egy felpattanás tűnik most a legvalószínűbbnek, egy négyes hullám korrekcióra. Egy bajom van csak vele, hogy az indulás a csúcstól továbbra is 3 hullámnak tűnik...



Amit tehetünk egy ilyen esésben, hogy meghúzzuk a  gyorsítóját, amíg az árfolyam abban halad, a hármas hullám nincs kész.






Richter:

Legutóbb azt írtam: "Ha elesik a felső támasz, akkor jöhet benne egy cirka 2000 forintos esés, ideálisan valamivel 7000 Ft alá." 

Ez pár nap alatt be is következett és megérkeztünk a következő támaszhoz, kérdés, kitart-e? Az esés itt is igen impulzív, tehát előbb le kellene lassulnia egy fordulathoz.




30 perces charton felfedezhetünk egy eső ék formációt, Elliottilag lehet a hármas hullám befejező diagonálja, a 7140-es szintet kellene kivinnie, ami után csinálhatna egy réstöltést (rés 7735-nél, mint első célár, formáció célára 8000 környéke). Ennél többre nem számítanék most tőle, ez is csak abban az esetben, ha átviszi felfelé a 7140-et és nem lesz belőle hulló kés, mint az OTP esetén.



Még egy érdekesség a Richter havi chartján, amin jól látszik, mekkora kilengésekkel közlekedik összességében felfelé, a mostani esés százalékosan még nem is olyan nagy mértékű, legalábbis eddig.



MOL:

Szépen tartja magát a többiekhez képest, de még itt sem tűnik késznek a korrekció:



Masterplast:

Jóval korábbra vártam ugyan, de végül csak befejezte a 2020. március óta tartó ciklusát, a korábbi célzónákat a képen hagytam, az alsó elérésére igen nagy esély van.



4IG:

Ez érdekes lesz, egyelőre a korábbi számozás a charton, nincs okom változtatni rajta, a leszorító trendvonal áttörése hozhatna változást. A korábban jelzett csúcs óta már 40%-os esésen van túl.



Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Random: már szóltam egy éve. Azt mondták, másnak nincs vele problémája, kvázi oldjam meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, én is írtam már nekik, annyi választ kaptam, hogy továbbítják az illetékeseknek. Ennek cirka 2 éve.

      Törlés
    2. Olvastam portfolió fórum bejegyzésed.Szerintem a következő fibóig megy mint nagy 4. , 30600 a második csúcsa és sztem nem fog elliotti szabályt sérteni hogy negyedik második hullámterébe zár valamilyen tf-en mint pl napos vagy fentebbi.
      https://www.tradingview.com/x/2TjdbsaI

      Toni

      Törlés
  2. OTP-BUX: covid esés 4/c, mostani egy trendszinttel feljebbi 4/A?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))))szerintem pedig lehetne ez -3/1 , és most 2. jön le utána pedig hát jön aminek következni kell! ugyanis 2007-2009-márciusig jött le 2. hullám 30600-ról 9600-ig buxba.

      Törlés
  3. Lehet hogy nem jön le addig OTP mert mondjuk nagy ending diadonal 2ese epul most?

    VálaszTörlés
  4. Szia Fudge, ha időd engedi, tennél fel a devizákról is egy frissítést, hogy hogy látod a helyzetet? Előre is köszi!!!

    VálaszTörlés
  5. Szia Fudge!
    Ha időd engedi feltennél egy frissítést a Masterplastról? Előre is köszi.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)