Tesla: közeledünk a trend végéhez

November 1-én írtam egy megjegyzést a legutóbbi Tesla bejegyzéshez ( Új csúcson a Tesla - hol járunk a trendben? ), ami a következőképpen hangzott: "Célzónában vagyunk, ez az emelkedés már nem tartható fent sokáig, napos RSI 94 környéke (ha így marad), brutál klimax, hamarosan vége lehet az 5/3-nak. Mondjuk 1260 körülről jól mutatna egy 5/4 vissza 1000 környékére."

November 4-én érte el az árfolyam a lokális maximumát, 1243 dollárt, majd november 9-én az idei legnagyobb mértékű napon belüli esést szenvedte el (-12%), egyelőre 987 dollár volt a low.

Elon Musk twitter szavazása indította meg a lavinát, de az azért látható, hogy jó eséllyel előre jelezhető volt az esés, még mielőtt Elon Musk bármit csinált volna. De nem ez az első eset a Tesla történetében, mikor Elon ténykedése katalizátoként működött.



Így néz most ki a 3 napos chart:


Ahogy a korábbi bejegyzésben is írtam, a ciklus közel jár a végéhez, de a mostani korrekció után (5/4-nek gondolom) még jöhet egy új csúcs, mielőtt megkezdené a nagyobb korrekcióját.

A jelenlegi esés véleményem szerint még csak a mostani korrekció eleje, a 3/4-es korrekció is 2 hónapig tartott, nem hiszem, hogy most egy hét alatt letudná. Ha esetleg most szakítana a hagyományokkal és netán nem háromszöget épít, hanem mondjuk egy zig-zaget, akkor a jelölt zóna esélyes egy réstöltéssel, de inkább csak egy nagyobb abc felkör után. Ez az eső szerkezet egyelőre nem tiszta, várni kell, míg kibontakozik belőle valami érthetőbb struktúra.




Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. EURHUF, EURUSD frissítést nagyon várnék :) HUF kiment új csúcsra, USD letörte a támaszokat, jön a 340-es USHUF?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)