EUR/HUF: esély egy északi körre

Utoljára azt írtam az EUR/HUF-al kapcsolatban, hogy "ezt a csatornát lehet figyelni, ha az alsó vonalát töri, akkor a 346-tól induló szerkezet jó eséllyel késznek tekinthető és figyelni kell a lejövő korrekcióra".

A trendvonal törése hozta is a várt mozgást, ami igen impulzívra sikeredett, így továbbra is kérdés, hogy mit látunk. 



EUR/HUF 4 órás chart:





4 órás idősíkon kialakulhat egy északi menet, ami újra 360 Ft fölé viheti a kurzust. Ugyan az első korrekció elég magasra jött, tehát akár önmagában is megállná a helyét, viszont az utána következő lefelé szakasz nem impulzusnak néz ki, csatornában jön és tele van átfedésekkel (a baj itt csak az, hogy a forint esetén még a 4 órás idősík is túl kicsi a spreadek okozta nagyobb spike-ok miatt, így a csatornát sokféleképp meg lehet rajzolni). A csatorna impulzív törése hozhat egy rövid távú fordulót, lehet akár egy flat c hulláma (célzónája 362-364), vagy kialakulhat belőle még egy oldalazó háromszög is. Mindenesetre ha bármi kialakulna most felfelé, elsődlegesen korrekcióként kezelendő a további forint erősödés előtt.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Udv ujra itt!:)
    Usd/Huf keresztre is lesz poszt, v kb. ott is hasonlora lehet szamitani?

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszek abban, hogy további forint erősödés jönne. 350-360 között tartani kényelmes az MNB.-nek, 350 alatti árfolyam már nem fenntartható, adó bevételek hiányoznának és a külkereskedelmi egyenleg is tartósan deficites lenne a megnövekedő import miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a tartósan alacsony árfolyamra nincs sok esély, ettől még átmenetileg lehet erősödés.

      Törlés
    2. Igen, így pontos. Egy - egy hektikusabb mozgás nálam is belefér egy kis időre lefelé is.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)