2021.05.30 - Tőzsdeindexek (DAX, SPX, Nasdaq, Russel, DJI, Nikkei) frissítés

1 hónappal ezelőtt jeleztem, hogy lefordulás jöhet az indexekben ( Érdekes helyen a tőzsdeindexek, lefordulás jöhet ? ). Nézzük meg, mi történt azóta.

DAX:

A jelzett zónák közül a legfelső zónát csinálta meg, ami az utolsó felfelé menő szakasz 4-es hullámának feleltethető meg. Azóta egy átfedéses szerkezettel próbálkozik felfelé, de azt látni, hogy nincs már benne sok erő, az új csúcs naposon már nem tudott kimenni a fenntartható bull zónába. Divergenciák is kísérik, így nagy esély van rá, hogy hamarosan elkészülhet a 2020 október vége óta épülő felfelé menő szerkezet, amiből egy nagyobb esés indulhat (pár száz pont azért még lehet benne felfelé). A rajzon jelöltem, hogy nagyságrendileg mekkora korrekció várható, és hova érkezhet meg, a 13000-13500 körüli zóna az esélyesebb.




SPX:

Itt még várat magára az első narancssárga zóna, ki kellene jönnie a zöld gyorsító szélére, ahonnan long forduló alakulhat ki. Közben ne feledjük a nagy képet sem ( SPX - hol járunk? (S&P 500 tőzsdeindex 1790-től napjainkig)


Nasdaq:

Az első jelzett zónából szépen fordult, de azt látni kell, hogy a március 8-tól felfelé menő szerkezet 3 hullámos, így korrektív jellegű mozgást látunk felfelé, amihez divergencia társul, tehát lassulásban van. Naposon az RSI már belenyalt a fenntartható bear tartományba, ahol utoljára tavaly márciusban zárt. Ha diagonál véget látunk, abból még hiányzik még egy új csúcs, de felfelé már limitált a mozgása és esedékes egy nagyobb korrekció. Hogy melyik zónába tart, azt majd az első esés fogja megmutatni.


Russel 2000:

A Russel is megcsinálta a maga első célzónáját. Nekem gyanús, hgoy még nincs kész felfelé, ugyanis kész szerkezet esetén impulzív esést kellene látnunk, ehelyett egy oldalazó mozgásban ragadt, ami még egy háromszög is lehet. Az NQ-hoz hasonlóan itt is elég mélyre jött az RSI naposon, így felfelé már ezt is limitáltnak gondolom, ha emelkedni akar, elakadhat a 2450 körüli zónában.


DJI:

DJI-ben az utolsó nagyobb korrekció tavaly októberben volt, egy hasonló nagyságú korrekció jöhet először (képen jelöltem). A 34ezer körüli célárat április közepén elérte, azóta nem sokat csinált. Felfelé egy abc mehet, amiből a c még befejezetlen, így a jelölt zónába érkezhet az ötödik hulláma.



Nikkei 225:

Nem foglalkoztam még vele korábban, amit látni, hogy a 2009-től indult ciklusának ötödik hullámában járhat, ami még befejezetlennek tűnik, hiányzik még egy utolsó felkör. Valamikor az év vége felé tetőzhet, utána viszont a teljes ciklus korrekciója jön, ami igen jelentős lesz.


Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Koszi a bejegyzest!
    Kicsit felelmetes kepet fest ez a poszt.
    Tudom,hogy nehez megitelni(ha egyatalan lehet),de az S&P eseteben szerinted mikor indulhat el az elso ketto narancssarga celzona iranyaba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az idő faktort nehéz ezzel a modellel becsülni, indexek esetén még nehezebb a megnyúlások miatt. A kulcs szinteket lehet figyelni, hogy azok mikor esnek el.

      Törlés
    2. Akkor gondolom ez honapokat is jelenthet,ugye?

      Törlés
    3. Üdv. Csak egy kis érdekességként: másik modellel (Slim-féle cycle analysis, ott nagy hangsúly van az időn) július-augusztusba nyúlóan egy 10+%-os korrekció várható, aztán ha ebből ősszel nem lesz új csúcs, akkor jó eséllyel megjött a maci. Azért az indexek már jó ideje itt időznek a jelenlegi szint környékén, nem lennék meglepve, ha a háttérben már épülnének a short pozíciók. :) Izgalmas idők jönnek, az biztos.

      Törlés
  2. Üdv, mert mért fudg az oldal neve?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv! A Fudge nicket használom gimis korom óta, így a Fudge Elliott Blognak lett a rövidítése a fudgelliott :)

      Törlés
  3. Az infláció már már jobb hozamot tud biztosítani mint a részvény tartás az osztalék végett.
    Ha a holnapi amcsi adat és pénteki is jobb lesz a várakozasnál akkor aggódhat a fed. És ráadásul az olaj is inflatorikus..
    Eljön az az idő mikor napos gyertyák egymás után pirosak napokon át.
    Akkor kell keresni a short lehetőséget..

    VálaszTörlés
  4. Amennyiben az Usd/Huf valahol most elakadna es fordulna,meddig varhato a maximalisan elvarhato korrekcio?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtam most róla egy friss bejegyzést. A kérdésed azért nem pontos, mert tf függő, de a jelölt célzónánál én nem várnám feljebb, azt is csak akkor, ha elkészült az 5 hullámos szerkezet lefelé.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)