2021.03.14 - Devizapiaci körkép (Dollár index, EURUSD, USDJPY, USDCAD)

Dollár index:

Havi log charton az látszik, hogy tört egy csökkenő trendvonal, amit többször vissza is tesztelt, valamint  egyre magasabb aljakat és tetőket alakít ki a dollár. Jelenleg egy lefelé korrekció zajlik, ami valószínűleg még nincs kész, ki kéne, hogy vigye a 2018-as aljat. Utána viszont egy nagyobb felfelé kör várható, ami akár még impulzus is lehet, tehát hamarosan (havi chart, tehát még jó néhány hónap múlva) dollár erő érkezhet.



Napos charton egy ilyesmi mozgás elképzelhető, jelenleg négyes hullám korrekció futhat felfelé, ami még nincs kész. Utána még hiányzik a szerkezetből egy ötödik hullám 88 alá. Ha ezt megcsinálja, onnan egy komolyabb dollár erőre kell készülni.



EURUSD:

A chart képe alapján ez még feljebb akar menni. Ezt a csökkenő csatorna felfelé törése fogja majd megerősíteni, jelenleg még egy korrekció zajlik lefelé (4es hullám, ami gyakran komplex). Ha így lesz, az 1.16 körüli alj alatt nincs dolga. Ha az alá megy, az azt jelentené, hogy kész a szerkezet felfelé és mélyebbre fog menni (akkor a dollár index is nagy valószínűséggel késznek lesz mondható).


USDJPY:

Ennek a keresztnek a képe nagyon bullish, 2012 táján volt egy nagyon szép ending diagonál, amiből tankönyvi gyors mozgással meg is indult északnak a kereszt. Törte egy csökkenő trendvonalat, amit vissza is tesztelt, most pedig egy szép abc korrekcióval kész is lehetett lefelé, nagy potenciál van benne felfelé, messzire mehet. A Yen egyébként a többi devizával szemben is hasonlóan gyenge képet mutat.


Például az NZD-vel szemben:

USDCAD:

Említésre méltó ez a kereszt, ahol egy jelentős forduló alakulhat ki 1.20 környékén. Havi charton jelenleg 1.29 felett van a short határ, onnantól longos lesz, kisebb tf-eken lehet keresni lejjebb belépőket.




EURAUD:

Közel 9 éves felfelé korrekció után nagy potenciál van benne lefelé, törte a korrekciós csatornát is. Kis tf-en várható egy korrekció, min. 1.58 körülig, visszatesztelheti a letörést.




A devizák közül a CHF tűnik most gyengének, GBP, AUD, NZD erősnek.

Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés