Új csúcson a Bitcoin - érdemes most beszállni?

A Bitcoin nagy képpel januárban foglalkoztam ( 2021. január 2 - Bitcoin ), a havi chart képe változatlan, még mindig a harmadik hullám futhat. 

A "beszállást" sokféleképpen lehet értelmezni és ez mindig annak a kérdése, hogy milyen idősíkon, azaz milyen hosszú távra tervezi az ember a vásárlást. Hosszabb távon gondolkodva nem biztos, hogy ez a legjobb időpont a vásárlásra, nézzük meg, miért! 

Hetes chart:

A hetes charton az látszik, hogy egy hármas hullám érhet véget hamarosan, berajzoltam hozzá a zöld gyorsító csatornát. Ha elkészült, a negyedik hullámban egy oldalazás várható, aminek el kellene érnie a csatorna alsó szárát, ez jópár hónapig elhúzódhat (sőt akár erről szólhat az év hátralévő része). A hármas hullám elkészültéhez azonban megerősítés kell, jelenleg ez az 50ezres szint törésével történhet meg (jelenlegi állás szerint).


Napos chart:

Naposon elsődleges megközelítésben tető építés látszik, ezt jelzi a divergencia az indikátoron. Az még nem egyértelmű, hogy az alakzatnak még csak a hármas hulláma készül el, vagy a teljes alakzat. Ezt majd az esésből fogjuk látni, ugyanis ha elkészült, akkor az ending diagonálra jellemző szabadesést kell majd látnunk, ami gyorsan elérheti az alakzat kiinduló pontját (így kiveszi az 50ezres aljat). Amennyiben csak egy kisebb abc-t csinál, akkor menni akar még egy kört felfelé. A diagonál elképzelést el kell vetni, ha impulzívan töri a felső lila vonalat.




4 órás chart:

4 óráson jól látszik, hogy az alakzat csupa abc-k sorozata, az utolsó abc még befejezetlennek tűnik. Ha nem éri el a vastag lila csatornának a tetejét és előtte lefordul, az gyengeségre utaló jel lehet és megnő az esélye, hogy elkészült a szerkezet.



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)