EUR/HUF frissítés - fordulat vagy korrekció? (frissítés 2021.04.16)

Harmadik hete esik a forint, ideje újra megvizsgálni, merre tart.  A március végi előrejelzésben jelzett zónába ért az árfolyam, azonban inkább tűnik egy nagy impulzív esésnek, mint abc-nek eddig az esés. Ez azért fontos, mert ha abc-vel ér be a zónába, akkor kész korrekciónak kell tekinteni és rövidebb távon is meglehet az új csúcs. Ha viszont nem, akkor nagyobb korrekció indult és az esésnek még csak az első szakaszát látjuk most. 

Nézzük meg hozzá a chartokat!

EURHUF hetes chart:

Az jól látszik, hogy a 367-370-es zóna igen jelentős ellenállássá vált, harmadszor is megfordította az árfolyamot. Van két jól definiálható támasz zóna is, ahonnan forduló alakulhat ki. Ráadásul az 50-es mozgóval is most fog találkozni az árfolyam. Ha fordulat nélkül letörik a 353-as szint, az eldönti a kérdést és biztossá válik, hogy egy nagyobb korrekció van folyamatban. A kritikus szint a 343, az alatt bull esetben nincs dolga. Ha impulzívan letörne, az azt jelentené, hogy elkészült a teljes, 2008 óta épülő szerkezet felfelé és jóval mélyebbre megyünk.

A bika csúzli 354,8 alatt besül (ha kiveszi az első februári gyertya alját).


EURHUF napos chart:

A napos kép alapján nem tudok egyértelműen állást foglalni, hogy mit látunk lefelé. Egycsatornásnak tűnik az esés, ami inkább korrekcióra utal, de zigzaghez képest túl kicsinek tűnik a (b) hulláma. 

Ami biztos, ha bull akar lenni, akkor nem maradt sok tere lefelé. A zöld zónából mindenképp számítanék egy fordulatra, de figyelni kell, mert lehet, hogy csak korrekció lesz.


Az USDHUF is terv szerint halad egyelőre, itt írtam róla: USDHUF: Úton a 250 Ft felé?
Jelenleg a kitörési zónát teszteli vissza, ahonnan jöhet egy kisebb felpattanás.

Update 2021.04.13:

Beért a zónába, jelenleg a kék vonal felett tekinthető késznek a szerkezet (azért jelenleg, mert ha új aljra megy, akkor más lesz a szint). 



Most látom milyen szép magyar zászlót rajzoltam a chartra :)

Update 2021.04.14:

Átvitte a kék vonalat, kész a lefelé menő szerkezet. A továbbiakat illetően lehet egy ilyen mozgás, ha csak korrekció lesz felfelé, akkor elakadhat a 361-363-as zónában.


Update 2021.04.16:

Megcsinálta a várt mozgást, péntek zárásig pont addig jutott, amíg a nyilat behúztam, viszont nem jött olyan mélyre, mint vártam. Eddig abc-nek tűnik az emelkedés, de a döntés jövő hét elejére marad. Hetesen egy szép zöld engulfing gyertya látszik. Ha impulzívan töri a szürke csatornát és a jelölt kék vonal fölé megy, akkor kész korrekciót láttunk lefelé és újabb nagyobb északi kör indulhat (a hetes bika csúzli még él). Bull esetben a piros vonal alatt nincs dolga. 






Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)