2021.04.18 - Kitekintő, magyar piac (OTP, MOL, Richter, OTT1, 4IG, Masterplast)

Egy gyors körkép, merre tart most a magyar tőzsde.

OTP:

Nem változott a várakozás, továbbra is inkább a bear irányt preferrálom nagyobb képen. Van egy nagy medve csúzlink, illetve egy abc emelkedésünk eddig, azaz az első nagy esés párja jöhet. Ugyanakkor ez a lefelé kör nem tiszta, egyelőre korrektív, csatornában történő esést látunk, de nincs kizárva, hogy impulzussá fejlődik. A kritikus szint 11800 alatt van, ha az elesik, akkor a 10ezer körüli támasz zóna felé tarthat az árfolyam. Az esés dinamikája miatt elsődlegesen arra számítok, hogy ezt a zónát fogja elérni egy lassabb mozgással. 

Rövidebb távon nem kizárt, hogy még emelkedéssel próbálkozik és bika csapda lesz belőle.



Nézzük meg ez a további esés hogy illeszkedne a nagy képbe HAVI log charton:



A várható mozgás csak egy "skicc", egy nagyjábóli elképzelés. 

MOL:

A MOL-al nemrég külön bejegyzésben foglalkoztam az osztalék bejelentés kapcsán: ( MOL: újra lesz osztalék, mit mutat a chart? ), azóta a várt mozgást hozza. Az utolsó szakasz még rövidnek tűnik, ideális esetben valahonnan 1970-1980 körülig le kellene jönnie, az esés dinamikája alapján nem számítok rá, hogy mélyebb szintekre megy. Érdemes lesz figyelni, mert onnan egy jelentősebb emelkedés következhet.



Richter:

A jelenlegi emelkedés nagyon abc gyanús, de még nem tűnik késznek, 8160 környékére még le kellene jönnie, onnan újra észak felé veheti az irányt.


OTT1:

A kispapíroknál jelentős esemény történt a héten, felfüggesztették az OTT1 részvényeit. Korábban külön elemzésben is foglalkoztam vele, most újra ránéztem, véleményem szerint nem kizárt, hogy megnézi az 50-60 Ft körüli szintet, amit a korábbi elemzésben is említettem. A korábbi csökkenő trendcsatornát áttörve sikerült egy 50%-os emelkedést produkálnia, de jól látszik, hogy nem sikerült az ellenállás fölé zárnia, az emelkedés pedig 3 hullám, azaz korrekciónak tekinthető. Az a 230 körüli csúcs volt a VIP kiszálló, a forgalom sem volt ilyen magas a harmadik hullám óta. A bull verzió még nem tört,  de véleményem szerint jelentősen megnőtt az esélye a bear folytatásnak.

Ha visszaérkezik az 50-60 Ft körüli zónába, az egybeesne azzal, amit Elliott is leírt a megnyúlt hullámokkal kapcsolatban, azaz: az árfolyam visszaérkezik oda, ahonnan a megnyúlás kiindult. Ez korábban már az Appennin papírjánál teljesült, az Opus, 4IG esetében még nem (ott ezek a szintek szintén 50 Ft körül vannak)...



4IG:

Ha már szóba került... Annak ellenére, hogy bejelentették a Digi akvizícióját, egyáltalán nem mutat erőt felfelé és nem sikerült az ellenállási zóna felett sem zárnia, így felmerül a bear lehetőség. Magasabbra vártam eredetileg az abc-t felfelé, de úgy tűnik letörte az emelkedő korrekciós csatornát (megerősítés kell hozzá a jövő héten), így nem kizárt, hogy ennyi volt az emelkedés (azért azt se zárjuk ki, hogy még felhúzzák valameddig, mert így ez az abc nem szép, bár lehet még belőle egy háromszög is és akkor még eloldalazik ebben a sávban egy jó ideig). Lefelé elég félelmetes a kép, ha valóban még csak a korrekció első hullámát láthattuk a csúcstól 280 körülig, jobb esetben csak a megnyúlás kezdetéig megy vissza, valahová 40-80 Ft közé, rosszabb esetben megszűnik a cég. Kritikus támasz zónát a képen jelöltem.


Masterplast:

Kérésre megnéztem a tőzsdei idei sztárpapírját is :)

Havi charton valahol itt tart most, a mozgás irányára utaló jelölés csak skicc. Amennyiben mostanában elkészülne a harmadik hullám felfelé, akkor ki kellene, hogy oldalazzon a csatorna alsó faláig, valahová a jelölt zónába (2200 körüli szintek - jelenleg), egy nagyságrendileg akkora korrekcióval, mint a kettes hullám volt. Onnan indulhatna egy ötödik új csúcsra.



Kisebb idősíkon az elindulás nem egyértelmű, így többféleképpen be tudom csatornázni, mindenesetre most valamilyen ötödik hullám mehet fel, ami az első célárát el is érte. A 3-5 csúcsok között divergencia alakulhat, amiből már a 2200-as zóna felé indulhat el az árfolyam. Egyelőre nincs megerősítés arra vonatkozóan, hogy kész van felfelé.




Ha valamelyik másik papír érdekel Titeket a Bétről, azt nyugodtan jelezzétek a kommentben, ránézek, ha időm engedi!


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia! A Masterplastra ha lesz időd ránézel? Előre is köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Frissítettem a bejegyzést :)

      Törlés
    2. Szia! A jelenlegi állás szerint hogy látod a Plastot? Előre is köszi! :)

      Törlés
    3. Szia, friss bejegyzés róla a blogon!

      Törlés
  2. Szia!
    Az OTP-nél az általad vár esés milyen korrekció?
    Ha zigzag, akkor ki kéne vennie az A alját, ha flat, akkor az első nagy esésnek 3 hullámosnak kéne lennie, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ha jól gondolom a nagy kép C-jét kérdezed. Igen, mivel az A 5 hullámos volt, ezért flat kilőve. Zigzag esetén nem feltétlen veszi ki az alját, lehet egy elnyúló C is, ami nem megy olyan mélyre.

      Törlés
    2. Kizárni persze nem lehet, hogy mély ZZ-vel megnézi a csatorna alját, de ezt majd az esés dinamikájából fogjuk látni, ha egyáltalán elindul, mert a kritikus szintek sem törtek még.

      Törlés
  3. Sziasztok!
    Vajon a richter le kör készen van a mai 82xx leszúrással?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! 8292 volt a minimálisan számolt célár neki kis idősíkon, azt teljesítette, így akár kész is lehet, de ehhez megerősítés kell. Divergencia van a két alj között 30 perces idősíkon, amiből megindult fel, még 8730-8740 körül elakadhat. Ha mégis kivinné ezt a szintet impulzív mozgással, akkor késznek tekinthető és lehetett egy running flat - ami arra utalna, hogy ez nagyon akar még menni felfelé.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés