2021.04.25 - BÉT áttekintő, piacnyitás előtt (BUX, OTP, MOL, Richter)

Merre tartanak a magyar tőzsdei papírok?

Érdemes lehet az egy héttel korábbi elemzéseket átfutni ( 2021.04.18 - Kitekintő, magyar piac (OTP, MOL, Richter, OTT1, 4IG, Masterplast) ), mert lényegi változások nincsenek a nagy képeket illetően, így most kisebb idősíkokat néztem meg.

BUX:

A BUX chartja nagyjából az OTP-vel egyezik meg nagy képen, a csúcstól szép nagy katyvaszt látunk, aminek a megfejtésétől most eltekintenék (van, amikor jobb félreállni :), az utolsó eső szakasz viszont egy szép impulzus, amiből  a 44ezer körüli zónába érkezhet meg korrekció esetén (amennyiben átviszi a 43200-at). Azt is látni kell, hogy január óta lefelé minden esés impulzív, felfelé pedig korrekciók mennek.



OTP:

Nem sokat csinált a múlt hét óta, továbbra is megy a szenvedés, lefelé a 12700-as szint elvesztésével gyors, 800-1000 Ft esés következhet. Felfelé, ha próbálkozik, egyelőre korrekcióként tekintek rá.



MOL:

Végre beérkezhet az év eleje óta várt zónába a hét közepe tájékán és ott jelentősebb forduló alakulhat ki. A B csúcs, azaz 2280 Ft felett fog megerősítést kapni, hogy elkészült a szerkezet, addig még korrekció is lehet belőle felelé, ezt majd az emelkedés milyenségéből fogjuk látni.


Richter:

100 Ft-al feljebbről fordult, mint vártam, az egyik lehetőség, hogy egy running flattel kész a korrekció, az viszont arra utalna, hogy nagyon menni akar még. A két alj között bika csúzli is kialakult, ami szintén a longot támogatja. 8500 körülig lenne ideális egy korrekció a nagyobb felkör előtt, de egyáltalán nem biztos, hogy lejön addig, lehet megelégszik a 8600-al. Ideális célzónája 9400-9450 körül van.



+1 CIG Pannónia:

Igen csúnya papír, egy nagy korrekció az eddigi története. Nagy kérdés, hogy elkészült-e a teljes korrekció és bent van-e az alj (márciusi 100 Ft), mindenesetre onnan egy impulzív emelkedést látunk, aminek a szerkezete kérdéses, ez a tavaly július óta tartó oldalazás már most igen szélesnek néz ki, de a legjobb tippem még mindig az, hogy valami negyedik hullámos korrekció lehet. A charton medve csúzlik is kialakultak, így hosszabb távon a 200 körüli zónába várnám vissza a bull verzió szerint. Ha viszont ezt a zónát egy nagy eséssel érné el, akkor jelentősen megnő a dupla aljnak/új aljnak az esélye.




Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Szia, ránéztem, nem látom túl jónak. De itt fokozottan igaz, hogy nem likvid, így korlátozottan lehet csak figyelembe venni az elemzést. A nagy képről nem tudok nyilatkozni érdemben, mivel egy nagy eső szakasz az első 2 éve, majd 2 évnyi oldalazás jött. Ez már eleve óvatosságra int. Hogy ez az egész egy nagy korrekció azóta felfelé, vagy talán valaminek az eleje, nehéz megmondani. De tekintsük csak az utolsó emelkedő szakaszt, tavaly március óta. Nem egy szép impulzus, egy csatornában emelkedik. Ha korrekció volt, akkor kész van és innen megyünk az 500-as zónába. Ha netán mégis impulzus, akkor még egy utolsó hullám hiányzik felfelé, de utána szintén korrekció jöhet, csak nem olyan mélyre, kb a 650-700-as zónába. Ehhez egy medve csúzlink is van hetesen, ami szintén az esést támogatja.

      Pannergy hetes chart

      Törlés
  2. Szia, Mtelekom is sokakat érdekelne. Köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben