Történelmi csúcson a BUX - meddig menetelhet? (BUX, OTP, MOL, Richter, Masterplast)

BUX:


Utoljára kb. 1 hónappal ezelőtt írtam a magyar tőzsdei papírokról és a buxról ( 2021.07.01 - BUX update (OTP, MOL, Richter, Masterplast, Waberers), ami, ha lassan is, de végre elindult és már be is ért a célzónába. Július 27 óta gyakorlatilag korrekció nélkül emelkedik naposon, ami erős trendre utal, így van esélye, hogy csinál egy záró diagonált (erre még semmi jel nem utal, csak mint lehetőség említem meg). 

Fent hagytam a korábbi jelölést, ahol látszik, hogy kicsit korábbra vártam a megindulást, az akkori  célzónát viszont már elérte, frissítettem most a szinteket hozzá. A számozás kompromisszumos, hiszen a négyes hullámok nagyon szélesek a kettesekhez képest, de szabályt nem sért.





OTP:

Továbbra is nehéz olvasni a szerkezetet, a mostani felkör lehet akár még a korrekció része is, de ha most impulzívan megindul fel, akkor befejezettnek lehet majd tekinteni és jó esély van a felső célzóna elérésére.

Tavaly május óta töretlen az emelkedő aljak és tetők sorozata, jelenleg az alsó kék vonal törése jelentené, hogy elkészült egy nagyobb szerkezet felfelé.



MOL:

Legutóbb azt írtam: "a 2250 körüli tartomány lenne ideális egy long belépőre, igen nagy potenciállal". Végül 2268-ról fordult és az általam előre megrajzolt útvonalat követi, eddig.


2 órás charton, ha megnézzük az emelkedést, jelenleg a gyorsítóban halad az árfolyam, viszont a harmadik hulláma elérte a célárat. Akár bejárhat egy hasonló utat is, mint a rajzon, de ha a hármasa megnyúlik, akkor csak később fog jönni a korrekció, mindenesetre amíg a gyorsítóban halad az árfolyam, a hármas hullám nincs kész.

Összességében ha a július közepétől indult szerkezet 5 hulláma elkészül, jól mutatna egy korrekció a kitörés visszatesztjeként a szürke csatorna tetejéig (de majd csak az 5 hullám elkészülte után).

Richter:

A legutóbbi előrejelzés pontosnak bizonyult ("Továbbra is felfelé van a várakozás, de lehet kell még neki egy újabb lokális alj, mindenesetre fordulási zónához ért."), az új lokális aljból fordult is. Az első célár 9900-nál van, de a bika csúzli miatt jó esély van akár a távolabbi célár elérésére is (10.800 Ft környéke).


2 óráson a mostani emelkedés harmadik hullám már szintén céláron, de addig nem tekinthető késznek, amíg a gyorsítóban halad. Talán még hiányzik egy kis ötös a felfelé menő szerkezetből és utána indulhat meg egy négyes hullám korrekció.


Masterplast:

Szintén célzónába ért, talán még egy csúcs hiányzik, vagy akár több is, ha diagonál lesz a vége, de kifulladni látszik a szerkezet (ettől függetlenül, ha nagyon megnyúlik nincs kizárva, hogy megcsinálja az 5000-es lélektani szintet előbb). A kék vonalak jelzik a fontosabb szerkezeti szinteket. Ha az esés a középső kék vonalnál megáll egy abc szerkezettel, akkor longos marad rövidebb távon is, de a teljes szerkezet korrekciója a 2300-2600 körüli szintek közelében esélyes, itt van a nagyobb támasza is. 



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)