2021.07.01 - BUX update (OTP, MOL, Richter, Masterplast, Waberers)

BUX:

A célzónából a várakozások szerint lefordult, véleményem szerint két lehetőség van, vagy elkészült a teljes szerkezet, vagy nem :) A viccet félretéve, a csúcstól van egy három hullámos esésünk (egyelőre), ami a kettes korrekcióhoz képest már most elég nagynak tűnik, de a BUX esetén láttunk már ilyet, nézzünk csak rá az eggyel nagyobb trendszintű négyesre. Így nem tudom kizárni, hogy még kell neki egy felkör. A kritikus szintet pirossal jelöltem, az alatt már belelógna a kettes tartományába, de ha elindulna egy dinamikus déli mozgás, abból már elég nagy eséllyel tudni fogjuk, hogy nem négyes korrekcióról van szó.

A momentum képen már most kialakult egy divergencia a két csúcs között, de ez nem zárja ki, hogy még menjen egy kört fel. A teljes szerkezet korrekciója a jelölt zóna lenne, a zöld gyorsító szélén, ahová valamikor ősszel érkezhetne meg.


OTP:

Hasonló a dilemma, vagy kell még neki egy felkör, vagy nem, illetve további kérdés, hogy melyik trendszint ért, vagy érhetett véget. A 2021 eleji lapos korrekció nagy négyesnek nem elég széles, nem érte el a gyorsítót, kis négyesnek meg túl széles a tavaly október-novemberi kis ketteshez képest. Így annyit tudunk tenni, hogy figyeljük a mozgást, amennyiben az induló nagyobb korrekció egy három hullámos eséssel éri el a narancssárga zónát, ott long forduló alakulhat ki újra, de ha olyan esést látunk, ami korrekció nélkül az alsó kék vonal környékén áll csak meg, akkor élhetünk a gyanúval, hogy a teljes ötös szerkezet kész van és egy nagyobb trendszint korrekciója zajlik.



MOL:

Továbbra is a 2250 körüli tartomány lenne ideális egy long belépőre, igen nagy potenciállal. Vannak persze más lehetőségek, pl ha nagyon trükkös akarna lenni, akkor lemenne még egyszer 2000 alá egy nagyobb flat korrekció c hullámaként, ezt csak azért tartsuk észben, ha nagyon impulzívan megindulna délnek, akkor tudjuk, hogy mit akar.


Richter:

Továbbra is felfelé van a várakozás, de lehet kell még neki egy újabb lokális alj, mindenesetre fordulási zónához ért.



Masterplast:

Jól elsült a bika csúzli és úgy száguldott át a célzónán, mintha ott sem lett volna. Frissítettem a szinteket hozzá. 


Waberers:

Tetőző szerkezet, esetleges diagonállal a végén, a jelölt zónába térhetne vissza, egy ideális long belépőre.


Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).

Korábbi bejegyzések:


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)