Felrobbant a kávé ára - mi áll a háttérben?

Az elmúlt 7 év legnagyobb napi drágulását produkálta a kávé és ezzel 6 és elé éves csúcsra ugrott. Örök kérdés, hogy a hírek mozgatják-e az árfolyamot, vagy a grafikonokból ki lehet-e olvasni előre egy ilyen mozgást?

Július 6-án tettem ki a kávé grafikonját, amiben egy potenciális záró diagonált számoztam ( Nyersanyag piac: Mezőgazdasági szektor (cukor, kakaó, kávé, gyapot, kukorica ):





Jelenleg így néz ki a chart:


Természetesen biztosat én sem tudtam, de jó esély volt rá, hogy megindul és mivel egy potenciális diagonál volt, arról pedig tudjuk, hogy sokszor drámai fordulat követi, érthető a gyors mozgás. Még korábban meg is csinálta a célzónát, mint amire számítottam, gyanús, hogy egy háromszög előzte meg a "kilövést", így a rugó effektus érvényesült. A fundás okokról egyébként itt lehet olvasni.

Most már van némi támpontunk is az emelkedésben, hiszen karakterisztikára ez egyértelműen egy harmadik hullám, illetve a diagonál szerkezet miatt jó eséllyel ki fogja vinni a diagonál kezdő pontját, ami 224 dollár körül található (folyamatos lejárat, az adott havi kontraktusok ettől akár lényegesen is eltérhetnek).


Közben pedig figyelhetjük a kakaót, ami szintén lehet egy diagonál szerkezet, nagy tf-en fordulós gyertyát lehet keresni, mert egyébként elég nagy katyvasz a vége. Lehet, hogy kell neki még egy alj, de aztán lehet, hogy elmarad :)

Korábbi bejegyzések:



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Igen, nagyon úgy tűnik, ez a hetes gyertya nagyon erős lett, grat annak, aki elkapta :-) 2670 , illetve a 2820 törése további megerősítés lenne, hogy bull az irány.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)