Chartok kérésre (RIG, CPE, REI, SPWR, GEVO, EVFM, JKS, AR ,CVS, Gazprom)

RIG:

Egyelőre igazolja a korábbi elképzelést, ami szerint egy c hullám közlekedhet dél felé. Jelenleg így néz ki a chart 4 óráson, amennyiben a jelölt utat követi, a hónap vége felé jó long lehetőség alakulhat ki, aminek célára már 10 dollár környékére mutat és ezt akár még idén is megcsinálhatja.


CPE:

Május közepén 36 dollár körül azt írtam, óvatos lennék a longokkal, akkor nem volt még kész a szerkezet és az ötödik hullám igen impulzívra sikerült, ami 60 dollár fölé repítette az árfolyamot. A bullish verzió így nézne ki:



A narancssárga zónába egy abc szerkezettel kellene megérkeznie, jelenleg az a/3-ban járhatunk még csak. Ha az esés nem áll meg és mondjuk a hetesen azt látnánk, hogy egy töretlen szerkezettel beesik 30 alá, akkor kezdhetünk gyanakodni, hogy ez nem 1-2-3, hanem abc volt felfelé, ami kész és új aljra fog menni... Mutatom a nagy képen:

REI:

Kész korrekció jöhetett le a nagy képen:


Ha azt feltételezzük, hogy bent van az alj, akkor az 1-es hullám korrekciója futhat egy flat formájában, ha így lesz, akkor utána nagyot mehet (akár 6 dollár feletti célárak, de azért várjuk meg, hogy tényleg ez történik-e :)




SPWR:

A solar szektor szereplője a 2.64 dolláros aljtól egészen 57 dollárig menetelt kevesebb, mint egy év alatt, ez egészen brutális. A nagy képen látszik jól log charton, hogy törte a lefelé tartó trendvonalat. Ilyen emelkedésből láttunk párat, nekem inkább spekulációs mozgásnak tűnik, ekkora emelkedést nem tudom, mi más indokolhat.

Ha az emelkedést egy megnyúlt egyes hullámnak vesszük, akkor itt bizony nem lepődnék meg egy igen mély korrekción, a b hullám korrigált közel 30%-ot, ami akár elég is lehet neki, a nagy támasza 5 dollár környékén van, így nem lepődnék meg egy hasonló mozgáson:



GEVO:

Ez sem egy szépség...vázoltam két alternatívát, az egyik szerint még lefelé akar menni és egy háromszög épülhet a b hullámban. A bullish alt verzió szerint viszont kész van már lefelé és most egy kis 1-2-t látunk, akkor viszont nem mehet a lila (b) alj alá. 



EVFM:

Hatalmas potenciállal kecsegtető papír, nagy képen egy óriási diagonál vége felé lehet. Ha long akar lenni, van rá esélye, felfelé egy 5 hullámos szerkezet ment, lefelé pedig inkább korrekciónak tűnik, csatorna közép vonala mentén haladt és most töltötte be a rést is. Akár el is durranhat felfelé, értelemszerűen, ha kiveszi a május 26-i aljat 0.75 körül, akkor kuka az elképzelés és akár 0.5-0.6 közé mehet.

JKS:

Szintén solar, hetesen van egy szűkülő háromszög szerű alakzat, nem vagyok biztos benne, hogy az, mindenesetre a kitörés dinamikája alapján akár az is lehet. Szándékosan húztam így be a vonalakat, mert jól látszik, hogy a felső leszorító trendvonal a kitörés után visszatesztelésre került. Viszont ha Elliotti értelemben valóban egy háromszöget láttunk, arról azt tudjuk, hogy az utolsó trendirányú mozgást előzi meg, azaz a trend közelgő végére figyelmeztet. 


Tegyük most félre a háromszög teóriát és foglalkozzunk az utolsó felfelé körrel. Ez sem könnyű, mivel van egy nagyon dinamikus, megnyúlt harmadik hullámunk, aminek hiányzik az ötöse. Csonka 5-el nem szeretek számolni, mert nagyon ritka, így marad az, hogy ez a mély és széles korrekció, ami a teljes emelkedés 78%-át korrigálta egy négyes hullám volt, akkor pedig új csúcs jöhet. 65-66 körül azért figyelnék, mi történik.


AR (Antero Resources Corporation):

Tételezzük fel, hogy megvolt az alja tavaly márciusban, az onnan indult impulzus a harmadik hullámában járhat, nem zárom ki, hogy kész, akkor egy négyes hullám korrekcióval ki fog jönni a zöld gyorsítóból a jelölt zónába és indulhat fel egy ötödik hullám.


CVE:

Nem elég meggyőző, ha impulzusban gondolkodunk, a hármas hullám nem elég dinamikus, de pont elérte a harmadik hullámra jellemző célárat. Az esés dinamikájából arra következtetek, hogy az még csak az esés első része és a jelölt zónába kellene érkeznie a negyedik hullámnak. Ha 5.86 alá beesne, kezdjünk gyanakodni, hogy mégsem impulzus ment felfelé.


Gazprom:

Tetőzéshez közeli fázisban van, azt sem zárom ki, hogy kész a felfelé kör, mivel a tetőről induló esés már most nagyobb, mint bármelyik eddigi esés a (B) alj óta, hetesen pedig egy bearish engulfing fordulós gyertya alakult ki. Egycsatornás emelkedés, ami nagyobb tf-en lehet egy nagy diagonál utolsó ötöse lehet, 2 napos charton így néz ki:




Nagyobb idősíkon pedig valami ilyesmire gondolok, hiányzik még nekem az első, 2008-as nagy esés párja. Ha csak "kis" korrekciót csinál, mondjuk úgy 220 magasságába egy abc szerkezettel, az azt jelentené, hogy még nincs kész a diagonál, és újra long lesz. 






Küldjetek még a kommentbe chartokat, ha lesz időm, ránézek.



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia!
    Ehhez kapcsolodo chartokat lehet kerni v mast is?
    Forintrol mit gondolszaz erosodes elott meg johet egy felfele kor?

    VálaszTörlés
  2. Szia!Gazpromra ránéznél?
    Köszi!
    Üdv!
    Tomi

    VálaszTörlés
  3. A egeszsegugyi cegekrol meg nem lattam,hogy irtal volna.
    Ra tudnal nezni esetleg a
    Sabra Health Care
    National Health Investors Inc
    ilettve a
    Medical Properties Trust-ra?
    Koszonom szepen!

    VálaszTörlés
  4. Szia Roland!

    Azért ezt nem gondoltam volna az EVFM-ről, miután átlépte az 1,4-es szintet. Az általad említett 0,75-ös szintet is letörte, már 0,7 alatt is járt.

    Lesz még nyerő trade szerinted az 1,15 körüli átlagárú long vételekből vagy keresztet lehet vetni rá?

    Átmegy a mínusz tartományba? -:)



    Üdv:

    Károly

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Károly! A kérdésedre nem tudom a választ, nincs jövőbe látó gömböm :-) Azért azt látni kell, hogy ezek nagyobb kockázatú papírok és nagyon nehéz elkapni az alját (ha lesz egyáltalán, hiszen ki is vezethetik a tőzsdéről), én ezekbe csak olyan pénzt tennék bele, amit ha teljesen elbukok, akkor sem fájna. Feltételezve, hogy nem a kivezetés fog történni, lefelé nekem van egy 0.5 körüli célár zónám, illetve hetes log charton kirajzolódik egy szép trendvonal, van esély rá, hogy azért oda majd visszatér valamikor. Ezeknél a papíroknál pár hét alatt sokszorozódhat is az árfolyam, szóval nem lehetetlen, hogy profittal ki tudj majd szállni, de garancia persze nincs rá.

      EVFM hetes chart

      Törlés
  5. Szia!
    Cabot Oil & Gas Corporation-t (COG),illetve Array Technologies, Inc.-t (ARRY) meg tudnád szakáérteni chart ügyileg?
    Köszönöm szépen, ha szánsz rá időt!Ha nem ,akkor is!:)
    Üdv!
    Tomi

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    RIG lehet hozza a bejelölt elképzelést.
    Kösz az elemzést BZoli

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)