Energia szektor frissítés (WTI olaj, NatGas, Uránium + CCJ, WLL, SWN)

WTI olaj, folyamatos lejárat

Pillantsunk rá a hetes képre, ahol az látszik, hogy az olaj minden bizonnyal 100 dollár fölé tart, előtte azonban egy nagyobb korrekció esedékes, jól mutatna egy ilyesmi mozgás:





Ha a napos chartot nézzük, akkor lehet ez egy verzió. Amit én egy b hullámos (nem impulzív) emelkedésnek gondoltam korábban, az valójában egy diagonál szerkezet közepe, ezért végül nem flat lesz, hanem egy abc korrektív hullámokból álló felfelé menő, ám fáradó szerkezet. Ha ez mondjuk a harmadik hullám ötöse, akkor nem várható belőle hatalmas esés, de a kitörés visszatesztjének pont jó lenne. Ott elég jó long beszálló alakulhatna ki, úgyhogy szurkoljunk neki, hogy így lesz :) Jelenleg nem zárható ki a 80 dollár feletti tetőzés sem.




A szeptemberi lejárat vége eléggé hasonló, itt is várható minimum dupla tető, vagy új csúcs.


Azt se felejtsük el, hogy amennyiben tényleg diagonállal van dolgunk, akkor impulzívan kellene, hogy törje a 4-es aljat és sokkal gyorsabban fog lefelé mozogni, mint ahogy felfelé jött az elmúlt 3-4 hónapban.

NatGas:

Legutóbb azt írtam, 4 dollár körül lesz majd a nagy ellenállása, járt már 4 dollár felett valamivel, az első két célárat teljesítette is, ahol megfogta a felső trendvonal, de ennek áttörésével akár 4.4 körülig is emelkedhet, mielőtt nagyobb korrekció indulna. A nagyobbat is most úgy kell érteni, hogy annál nagyobb, mint amit a az április eleji emelkedés korrekciói. Ha a harmadik hullám indulását láttuk a 2.430-as aljtól, akkor egy kis kettes korrekció jól mutatna valamivel 3.5 alá, ahonnan igen jó long beszálló alakulhatna.




URA:

A Global X Uranium ETF a várakozások szerint halad. Csatornában esett és kijött a zöld gyorsítóból, korrigálta a hármas hullám 38%-át, majd törte a csatornát, így igen nagy esélyt adok neki, hogy elindult az ötös hullám felfelé, amihez egy bika csúzli is kialakult Az első célár 25 dollár felett van, tehát a jelenlegi szintektől 25%-al feljebb.



CCJ:

A szektor legnagyobb szereplője, a Cameco szintén beért a jelölt célzónába, 24 dollár felett tetőzhet az ötödik hulláma:



WLL:

A petróleum bányászok közül jöjjön egy, ami totál ellentétesen mozgott ahhoz képest, ami a várakozásom volt (nem volt még kész, így elmaradt a korrekció), bizony ilyen is van :) Kész 5 hullámot számoztam, de azért az látszik, hogy elég kicsi lett volna az az emelkedés ötösnek. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a Tradingview valamiért napos, vagy a feletti idősík esetén nem jeleníti meg az előzményeket, így ez is félrevitte a számozást. 

A régi jelöléseket fent hagytam, hogy nekem is megmaradjon, hátha lehet belőle tanulni:


Szóval nekimegyek újra, napos alatt már látszik az előzmény is, így az egyes csúcs rögtön máshová kerül és így az is látható, hogy a harmadik hullám csak most érte el az ideális szintet. A jelenlegi korrekció eddig az emelkedés legnagyobb korrekciója és igen impulzív, így jó eséllyel kész a hármas hullám és jelenleg a négyes korrekció zajlik. Késznek nem mondanám a korrekciót, ahhoz időben nem elég hosszú, nem jött ki még a zöld gyorsítóból, így egy pár hónapnyi oldalazásra számítok még, mielőtt megindulna az ötös hulláma fel.




SWN:

Kérésre frissítettem ezt is, igazából nincs változás a korábbi elképzeléshez képest, elérte a célzónát és le is fordult, kérdés mi jön most. A bull esetet vázoltam, miszerint 1-2-1-2-vel van dolgunk, ám ha lefelé dinamikusan megindul és impulzívan töri a csatorna alsó falát, akkor új alj felé tarthat.



Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia!
    Talan ide kapcsolodik ez a ket vallat is.
    Megnezed majd esetleg oket?
    Exxonmobil corporation
    enterprise products partners

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés