Nyersanyag piac: Mezőgazdasági szektor (cukor, kakaó, kávé, gyapot, kukorica)

Az árupiaci rally-ból a mezőgazdasági szektor sem maradt ki, a legtöbb termék már megkezdte igen erős menetelését, néhány várhatóan még csak most fog fordulni. A CRB indexben hangsúlyosabbakból néztem most meg néhányat, hetes/havi felbontású grafikonon.

CRB Index - frissítés:


Írtam már korábban a CRB Indexről ( Nyersanyag piac: óriási lehet még a potenciál... (CRB Commodity Index) ), közelít a 228-as szinthez, ami az első emelkedés harmadik hullámának ideális célára. Ezt is érdemes figyelni, mert a legtöbb instrumentum várhatóan együtt fog mozogni.


Az egyes termékeknél, mint minden árupiaci terméknél fontos megjegyezni, hogy a folyamatos lejárat szintjei jelentősen eltérhetnek az egyes aktuális lejáratú határidős termékektől, így kereskedési szempontból mindig azt az instrumentumot kell nézni, amiben kereskedünk.

Cukor:

A cukor az aljtól túl van már egy duplázáson, most az ötödik hullámában járhat az impulzus, 20 dollár fölé érkezhet hamarosan.

Kakaó:

A kakaó érdekes módon picit le van maradva és még mindig korrekciós fázisban van, ami azt is jelenti, hogy nagy benne a potenciál felfelé, pláne ha a jelenlegi fázis egy b hullám háromszög, mert akkor nagyon meglódulhat.

Kávé:

A kávé is fordulni látszik, bár a kék vonalat ki kellene vennie, hogy kizárjuk a nagy diagonál négyest, pláne, hogy az elindulása az aljtól eléggé kesze-kusza. Ha kiveszi a kék vonalat, akkor 200 fölé érkezhet. 

Gyapot:

A nagy képen talán egy épülő háromszöget láthatunk, mindenesetre a jelenlegi emelkedés első szakaszának az ötödikjét kezdhette most el és egy nagyobb korrekció után még igen magasra juthat.

Kukorica:

Szintén hasonló fázisban járhat, bár kicsit nagynak tűnik ez a korrekció a ketteshez képest, de ilyet a cukornál is láttunk. 

Ha nem szeretnél lemaradni a bejegyzésekről, iratkozz fel az értesítésekre az oldal tetején! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).

Korábbi bejegyzések:


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)