MOL: újra lesz osztalék, mit mutat a chart?

A MOL pénteki bejelentése alapján a tavalyi évben elmaradt osztalék után idén 100 Ft osztalékot fizethet a részvényeseknek. Nézzük mit láthatunk a charton!

Hetes chart:

A MOL nagy képén (hetes chart) 2005-től kezdődően egy szép 5 hullámos impulzust láthatunk, aminek zölddel berajzoltam a gyorsítóját. A 3-as és 5-ös hullámok között szépen kialakult a divergencia is, amiből viszont impulzívan lefordult és csinált egy 5 hullámos esést, amiből arra lehet következtetni, hogy ez a 2019 áprilisban kezdődő és 2020 októberben végződő esés még csak a korrekció első szakasza volt.

A második szakasz, azaz nagy valószínűséggel az esés korrekciója zajlik most. Tekintve, hogy itt három hullámot kellene látnunk felfelé, jelenleg az alábbi mozgás valószínűsíthető a következő néhány hónapra:


Napos chart:

Amit látni kell, hogy az (A) csúcstól induló esés az eddigi legnagyobb korrekció a mostani felfelé mozgásban, így esetlegesen egy negyedik hullámnak már aránytalan lenne. Így annak van nagyobb esélye, hogy elkészült az (A) felfelé. Jelenleg még a korrekciós csatornán belül halad az árfolyam és eddig épphogy csak az (A) hullám 38%-át korrigálta. A B hullámok zigzagon belül általában élesek, ideálisan 50-60%-ot korrigálnak  (jelen esetben 2000 Ft környéke lenne az ideális). Azonban nem mindig láthatunk ideálisan menő rajzolatokat a grafikonon, így ha most felfelé töri az árfolyam a korrekciós csatornát és kiviszi az (A) csúcsot, akkor elmondhatjuk, hogy kész a korrekció és elindult a 2800-3000 Ft irányába tartó emelkedés. Megerősítve csak az (A) csúcs felett lesz. Én mindenesetre csodálkoznék, ha így vagy úgy, de nem jönne le az ideális szintig.



Tehát hasonló mozgást várunk, mint az OTP esetében, ami kicsit előrébb jár és már megcsinálta a második emelkedő szakaszt is, a (B)-je pedig le is jött az ideális szintre:





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)