EURHUF: utolsó korrekció az új csúcs előtt?

Havi chart:

Az EURHUF chart megfejtése nem könnyű, ugyanakkor a nagy képen az tisztán látszik, hogy egy erősen felfelé ívelő pályán mozog 2008 óta, stabilan az 50-es mozgó felett. A 316 körüli szintet többször támadta, rátapadt, míg 2018 májusában kitört, majd a visszateszt után erőteljesen meg is indult északi irányba. Akár még egy nagy háromszög is lehetett, ami arra utalna, hogy jelenleg az utolsó impulzus közlekedik észak felé (ami még nincs kész). Ha pedig a tavaszi tetőt egy hármas hullámnak vesszük, akkor is hiányzik még egy új csúcs, de ott egy jelentősebb tető alakul majd ki várhatóan. Ezzel egybevágna az USDHUF képe, ami tisztább és ott nagy valószínűséggel egy jó időre bent lehet a top.

Hetes chart:

A hetes charton egy bika csúzlit fedezhetünk fel, aminek célára 380 környékére mutat.



Napos chart:

Naposon az utolsó impulzust szépen be lehetett csatornázni, kisebb tf-en divergencia is kialakult a két csúcs között, várható volt a lefordulás. Amennyiben egy 1-2-1-2 szituációval van dolgunk, akkor az alábbi mozgás lehetséges. 353 alatt érvénytelen lesz az elképzelés (amíg viszont e felett maradunk, addig minden esést korrekciónak kell kezelni), felfelé pedig a korrekció elkészülte után impulzívan kell törnie a szürke csatornát. 

4 órás chart:

Kis tf-en az alábbi verzió sem vethető még el, expanded flat esetén a B ment ki új lokális csúcsra, C megy most le és még csak ezután jön az ötödik hullám felfelé, ami minden bizonnyal már új ath-t jelent. A szerkezet és a szignatúrák mindenesetre eddig támogatják.








Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)