Fordulat közelében a forint? Mi várható 2023-ban? EUR/HUF elemzés

Az tisztán látszik, hogy a blog olvasók legkedveltebb témája a forint. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy akik még nem tették meg, szánjanak pár percet a kérdőívre, amit itt található:

Fudgelliott blog olvasói igényfelmérés


Úgy gondoltam célszerű a 2023-as évet egy forintos bejegyzéssel kezdeni, ha már mindenki ezt várja :)

Legutóbb volt egy várakozásom még novemberben, azóta minden pár elérte az ott megjelölt célzónát ( Meddig lökheti a forintot a dollár korrekciója? (DXY, EUR/USD, EUR/HUF, USD/HUF elemzés), sőt azóta már az ellenállást is visszatesztelte, majd újra megérkezett a támaszhoz.

Ez a december 6-i kép nem került ki a blogra, csak a privát csatornán volt látható:


Bár minden elgondolásom így teljesülne :)

A nagy képpel viszont rég foglalkoztam, így vessünk most rá egy pillantást.

EUR/HUF, havi grafikon:




Mit láthatunk az ábrán?
  • első pillantásra is tisztán látszik, hogy van egy folyamatosan (cirka 14 éve) gyengülő trend
  • két erős támasz zónát hagyott maga mögött a forint ezen az idősíkon, az első 350-360 között, a második valahol 300-315 között, a felsőbe való visszatérésre minden valószínűség szerint sor fog kerülni valamikor a jövőben (amennyiben "egészséges" marad a forint és ez egy nagy "ha")
  • a gyengülő forint trendje továbbra is fennáll, az RSI a fenntartható bull zónában
  • ha az ABC számozás jó, nagy esély van a 445-450-es szint elérésére még a közeljövőben, a C=1,61*A képletből kiindulva
  • Jó esetben a rekord gyenge forint után egy nagyobb (akár évekig elhúzódó) korrekció indulhat


EUR/HUF hetes grafikon:



A hetes grafikonon fent hagytam az októberi megjegyzéseket. Amit itt látunk:
  • A felfelé kört nehezen tudnám készre beszámozni és mivel átfedéses a szerkezet, azt gondolom jó eséllyel egy befejező diagonált látunk, amiből hiányzik még legalább egy jelentősebb csúcs
  • A kritikus szintet a képen jelöltem, e szerint nem mehetünk 366 alá, mielőtt új csúcsra menne az árfolyam, különben érvényét veszti a számozás
  • Jelenleg a hetes 50-es mozgó támasztja alulról az árfolyamot, az RSI is megérkezett a bull támasz zónába, így minden adott egy - akár jelentősebb - fordulathoz

EUR/HUF, napos grafikon:


A csúcstól egy 3 hullámos korrekció érhet véget hamarosan, ezt alátámasztja a momentumkép a MACD-n. Csoroghat még lefelé, mert az utolsó ága rövidnek tűnik, bár a minimális C=0,618% szintet már elérte (időben is jó, inkább szerkezetileg), de jelentősebb (gyorsuló) esést nem várok tőle. Jelenleg a 404 környéki korábbi tető törése jelentené a megerősítést, hogy kész a három hullámos szerkezet (ez a szint brókerenként eltérő lehet).

Azt azonban nem tudjuk, hogy már az ötödik hullám indul-e felfelé, vagy csak egy három hullámos korrektív alakzat lesz, ami elakad az ellenállási zónában, de ezt nem itt kell eldöntenünk, ugyanis az útjuk közös lesz. Ha elakad, az azt jelenti, hogy mélyebbre akar még jönni az új csúcs előtt. Mindesetre méretre nekem már megfelelőnek tűnik ahhoz, hogy akár már tavasszal rekord gyenge forinttal találjuk magunkat szembe.

Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Köszi. Bitcoinról is írhatnál, az is többeket érdekelne.

    VálaszTörlés
  2. Köszi a munkád.

    VálaszTörlés
  3. RIG-re nagyon régen kitettél egy chartot. Az utóbbi időkben nagyot ment. Ránéznél újra, úgy emlékszek hogy a célár 6$ körüli magasságban volt, már közel van hozzá.
    Köszi.

    VálaszTörlés
  4. Rig és Borr engem is érdekelne, igaz kertek alatt a napi 10% os emelkedések., be szállni nem késő még de ez tul szép hogy igaz legyen így én nem Szálltam még be. Megelégszem egy gyors duolazassal majd ha eljön az ideje.

    VálaszTörlés
  5. Ez a Forint Támasz zóna 2 nagyon bejött.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben