Bajban a Tesla: úton a 20 dollár felé?

A Tesla 2019 júniusa és 2021 novembere között brutális, 3400%-os emelkedést produkált. Ennek az emelkedésnek az utolsó 1 évét szépen végig követtem a blogon. Legutóbb májusban írtam róla ( Tesla frissítés: felpattanás jöhet ), ahol már pedzegettem, hogy ez lehet a Tesla történetének eddigi legnagyobb korrekciója. Nézzük meg most hozzá a nagy képet.

Először egy stilizált ábrán mutatnám a korrekciók mélysége vezérlőelvet, ami jelen esetben hasznos iránymutatás lehet.


A képen egy Elliott féle teljes ciklus, 5 hullámos emelkedéssel és egy 3 hullámos korrekcióval. A korrekciók mélysége vezérlőelv alapján tudjuk, hogy a korrekciók az eggyel alacsonyabb rendű negyedik hullámok tartományába, annak is az alsó felébe vagy picivel azon túl korrigálnak.

A képen az első nagyobb támasz az ötödik hullámon belüli négyes hullám korrekciós szintje, azonban ezt a támaszt letöri (amit nyíllal jelöltem) és alulról visszateszteli, de a szintet nem tudja visszavenni. Ilyenkor meg kell keressük azt a korrekciót, ami egy nagyságrenddel nagyobb. Az 5/2 nem ilyen, mivel egy ugyanaz a nagyságrend, a karika 4-es korrekció viszont már ilyen, ez lesz az a támasz ami várhatóan megfogja majd az esést. 

Nézzük meg hogyan fest ez a ciklus a Tesla esetében!

Tesla, havi grafikon, log scale



A valóságban sosem olyan szépek a hullámok, mint a stilizált ábrán, de amit a grafikonon látunk az véleményem szerint egy teljes, kész Elliotti ciklus, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi korrekció a Tesla eddigi teljes történetét fogja korrigálni, azaz egy "minden eddiginél nagyobb" korrekció következhet. 

A baj csak azzal van, hogy ennél a chartnál nem igazán működtek ciklus szinten a fibo arányok. A harmadik hullám kb 1000, az ötödik 3000%-ot ment és bizony ez azt jelenti, hogy az esésben sem fog működni a második hullámokra jellemző kb 62%-os korrekciós szint. 

Az szerintem már most látható, hogy ez a korrekció nagyságrendileg nagyobb, mint bármelyik, a 2019-es emelkedő szakaszban. Mivel a felső támasz letörni látszik, meg kell keressük az egy nagyságrenddel nagyobb korrekciót visszafelé, itt lesz az a támasz, ami megfoghatja az esést. Így kapjuk meg az ideális célzónát, ami ebben az esetben a 2018-2019-es szinteket, 8-18 dollár környékét jelenti

Nyilván nem lesz egyenes az útja, tehát jöhetnek benne olyan bull periódusok, ahol százalékosan nagyot is emelkedhet, de őszintén szólva nagyon kíváncsi leszek, hogy végül teljesül-e...


Tesla, hetes grafikon:


A hetes grafikonon egyelőre nem látszik, hogy fordulni akarna, de csatorna aljon van és innen jó eséllyel azért valamilyen felpattanásnak kellene jönnie a letörés visszatesztjeként, ehhez kisebb idősíkon kell majd követni. Berajzoltam egy lehetőséget, meglátjuk, hogy ezt vagy valami hasonlót választ-e a piac. Mindenesetre hetesen már fenntartható bearben az RSI, így felfelé mindenképp csak korrekcióban gondolkodnék.

Jómagam is "Tesla fan" vagyok, de bármennyire is hiszek a cégben, a részvény elemzésnél ezt teljesen figyelmen kívül kell hagyni és kizárólag a grafikonra kell koncentrálni. Még akkor is, ha ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű a Tesla befektetők körében 🙈 

És még egy dolog, különösen ekkora időtávon: amit lerajzolok, csak fikció, nem alkalmas kereskedésre!

Írjátok meg, Ti mit gondoltok, meddig eshet a Tesla?


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Most kéne a Tesla rv. tulajokat is megszavaztatni, maradjon-e :)

    VálaszTörlés
  2. Vártam már ...ilyesztő cenárió

    VálaszTörlés
  3. Tesla ha így halad beleverik a földbe 1éven belül

    VálaszTörlés
  4. Könyv szerinti érték 12,7 USD/ rv. , készpénz 6,3 USD/rv.,

    VálaszTörlés
  5. Ne haragudj hogy megkérdezem de te mivel foglalkozol "civilben"? A blogodon és a Tradingviewen sem osztod meg annyira a tudásod, mint amennyire "szomjúhozva" várom, várják szerintem sokan.. Ezért az infókért sokan már sok pénzt is fizetnének. EURUSD -ről esetleg egy véleményt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Civilben én egész mással foglalkozom. Egy-egy ilyen bejegyzés megírása elég sok időt igénybe vesz és mivel ez jelenleg egyfajta hobbi nekem, így bevallom nehezen jutok el egy bejegyzésig idő/energia hiányában. Elgondolkodtam azon amit írtál és kíváncsivá is tettél, Neked pl. mit jelent a "sok pénz"? Havonta mi az az összeg, amit rá tudnál szánni arra, hogy több bejegyzést láss tőlem? Ha lenne rá igény, esetleg elgondolkodom rajta... Más véleményét is szívesen olvasnám a témában. Köszönöm egyébként a bizalmat, ezek szerint tetszik, amit csinálok. Üdv, Fudge

      Törlés
    2. 10-20 komolyabb befektetővel, egy zárt blogon, vagy " befektetési jelszolgáltatással" a hobbiból már meg lehetne élni, 50-el már nagyon jól meg tudnál élni.
      Sok embernek van sok bankban heverésző pénze, és ambicíója hogy még több pénzt csináljon, ha kap profi segítséget. Sajnos ezen a piacon ( mármint a befektetési tanácsok piacán) is túl sok a hozzá nem értő, amatőr, -lásd tradingview- így nyilván a bizalom megszerzése az első, és ezen te jó úton haladsz. Már csak neked kellene rájönnöd hogy hogyan akarod megcsinálni.

      Törlés
  6. Teljesen jogos a felvetés xkrisztian!!!
    Támogatnám

    VálaszTörlés
  7. Ha 225 visszatesztelve töri felfelé akkor invalidálja az alakzatot?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)