Megindulnak a nemesfémek? (Arany, ezüst, platina, GDX, KGC, XAU/XAG elemzések)

Arany:

Rég írtam már az aranyról, legutóbb 2022 februárban, amikor jeleztem, szerintem túl korai még a megindulás, nem elég széles időben a korrekció ( Arany: merre van az előre? (XAU/USD) ).

Akkor így nézett ki a projekció:



Most így állunk:




Mint látható, hozta a várakozást mindkét irányban és valóban lehet, hogy egy nagy flatet csinált. Ezt már WXY-ként jelöltem, mivel inkább 3 hullámos az első eső szerkezet, a vége pedig lehetett egy dupla zigzag (Y-nak nem feltétlenül várunk impulzust). 

Azonban időben gyorsabb volt a lejövetel a vártnál és még nem érte el a számomra ideálisabb alsó supply zónát. Így nem zárom ki, hogy egy nagyobb abc-t csinál csak még és a végén még egyszer lejön, így WXYXZ korrekció lenne a vége. Ami nem tetszik a mostani megindulásban, hogy nem látom a bázsiépítést, van egy tripla aljunk, amiből azért ritkán alakul ki egy nagyobb menet, inkább c hullám az, amire ilyenkor gondolni kell első körben.

Figyelni kell a következő hetekben, hogyan viselkedik...

GDX (Gold Miners ETF):

Ehhez kapcsolódóan megnéztem pár korábban követett aranyhoz kapcsolódó terméket is. A GDX-ről még 2021 augusztusban írtam.

Akkor két célárzónát jelöltem ki neki:



Mostanra pedig elérte a másodikat is és fordulni látszik. Itt már észlelhető valamiféle bázis a napos grafikonon, long esetben már nem nagyon kéne a kettes tartományába sem mennie (26.11), felfelé pedig a 30-33 közti tartományban akadhat el az emelkedés. Mindenesetre figyelemre méltó, hogy ilyen hetes gyertyát nem láttunk 2020 márciusa óta.



KGC (Kinross Gold Corporation):

Ezt még a Tradingviewra tettem fel anno, a "Play" gomb megnyomásával látható, hova jutott:

KGC - Leading diagonal in progress? by Fudge55 on TradingView.com



Ezüst:

Az ezüst grafikonja nem néz ki rosszul. Mindenekelőtt azonban túl kéne jutni a piros ellenállási zónán, hogy biztosak legyünk benne, nem csak a letörés visszatesztjét látjuk-e. Az esést viszont abc momentumképpel érte el, ami bizakodásra adhat okot.



Platina:

A platina emelkedése az aljtól inkább korrektív, mivel három hullám alakult csak ki felfelé. Azonban várható az első (W) emelkedéssel arányos második emelkedés, csak az a kérdés, hogy kész van-e az X. Mivel már így is elég széles, én azt gyanítom, hogy kész lehet, így elsődlegesen long irányban nézelődnék. 



Jobban fénylik az ezüst, mint az arany?

A végére hagytam egy érdekességet, ez pedig az arany/ezüst grafikonja, egymáshoz képest.

Amit itt látni kell, hogy 2020 márciusában valami megváltozott. 2011 óta jobban megérte aranyat venni, mint ezüstöt, azonban mostantól még pár évig az ezüst várhatóan erősen le fogja pipálni az aranyat (ez nem zárja ki, hogy essen mindkettő, ez esetben az ezüst fogja jobban tartani az értékét).

Mint látható az utolsó emelkedés csatornában történt, abc momentumképpel kísérve, azaz korrekció volt. A csatorna megtört, innentől akár el is készülhetett a korrekció, amiből arra következtetek, hogy ha  az arany emelkedni fog, akkor az ezüst is, csak sokkal nagyobb mértékben.






Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben