Meddig lökheti a forintot a dollár korrekciója? (DXY, EUR/USD, EUR/HUF, USD/HUF elemzés)

Igazából nincs nagy újdonság, a várt elképzelést követi a piac.

Kezdjük most a dollár indexel:

DXY, hetes grafikon:

A korábban berajzolt parabola megtört és éles déli irányú mozgás indult. Az RSI trendvonal törése is az eggyel magasabb trendszint visszatérését jelzi. A kitörés visszatesztjére mindenképp jó a most elindult mozgás (hetes 50-es mozgó?) és mivel az RSI nagyon magasról, bőven fenntartható bull zónából indult, a korrekció után még legalább egy új csúcs valószínű.

 


EUR/USD, hetes grafikon:

Az EUR/USD tulajdonképpen ennek az inverze, itt a letörés visszatesztje folyik. Korábbi posztomban már írtam, hogy megtört az RSI trendvonal, ami előre jelezte a mozgást, most megjött hozzá az ár megerősítés is.



EUR/HUF, 8 órás grafikon:

Számottevő esést már nem nagyon várnék tőle, pár forint még beleférhet, de a momentumkép alapján közel lehet a fordulat, láthatóan 400 alatt nem igazán érzi jól magát. Jelenleg 406 feletti árfolyam erősítheti meg, hogy befejeződött a korrekció. Jól megfigyelhető a váltakozás elve, mivel az A hullám "pálcika" volt, a C sokkal lassabb, nehezebben átlátható szerkezet.


USD/HUF, 8 órás grafikon:

A dollár-forint kereszt nagyobbat megy és nem zárom ki, hogy akár 380 környékére is lejöjjön, figyelembe véve a dollár indexet is. Ez nem tűnik még késznek, a második célár (388 környéke) mindjárt meg is lesz.





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)