Tesla frissítés: felpattanás jöhet

2021 november közepén jeleztem, hogy a Tesla közel jár ahhoz, hogy befejezze az 5 hullámos trendjét ( Tesla: közeledünk a trend végéhez ). Az azóta kialakult korrekciót csak messziről követtem, április elején volt egy ilyen elképzelésem (a képen egy medve csúzlit jelöltem az RSI-n, aminek a célárát pénteken el is érte a piac):


Jelenleg így nézünk ki:



Mint látható, csúzli (short) célár megvolt, ami éppen az emelkedés 50%-a, tehát a minimális elvárás teljesítve. Szerkezetileg azonban nem gondolom késznek. A (W)-vel jelölt szakaszhoz képest időben túlságosan gyors, (Y)-nak pedig leginkább egy három hullámost szerkezetet várnék, aminek ez még csak az első hulláma lehet. 

Hetesen berajzoltam egy lehetséges utat a folytatáshoz. Rövid távon egy 3 hullámos felfelé körre számítok, ahonnan újra short lehetőség alakulhat ki, valahogy így:


A teljes korrekció sok esetben a megelőző trend négyes hullámának tartományába, vagy valamivel az alá tér vissza, ezt jelöltem az ábrán, azonban itt van egy kis bökkenő. A 2019-2021-es emelkedés véleményem szerint a Tesla elsődleges trendjének az ötödik hulláma, azaz a mostani korrekció a Tesla történetének eddigi legnagyobb korrekciója lenne, mivel a teljes történetének az emelkedését korrigálhatja. Amennyiben elesik az 550-600 dollár körüli támasz, akkor reálissá válhat az a scenario, miszerint egy nagyobb trendszint negyedik hulláma felé tart, ami bizony a 2018-2019-es szinteket jelentené...


Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).

Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)