2021.11.24 - Fraktálok az olaj grafikonján (WTI frissítés)

A piac gyakran alakít ki fraktálokat, ismétlődő motívumokat, hasonló mintákat. A WTI grafikonján több ilyet is fel lehet fedezni. Azért készpénznek semmiképp ne vegyük a múltat a jövőbeni folytatást illetően, amíg nincs erre vonatkozó megerősítés.

WTI, folyamatos lejárat, hetes chart:

Bejelöltem egy hasonló alakzatot a múltból, 2018-2019-ben is volt egy hasonló mozgás felfelé. Amit látni kell, hogy a piac 4 új magasabb tetőt alakított ki, az RSI közben jelezte a trend lassulását, de a trend egészen addig folytatódott felfelé, amíg a csúcsok rendre a fenntartható bull zónában maradtak. A negyedik csúcs nem tudott már kimenni, ez jelehette, hogy kifogyott a lendület és a következő nagy elmozdulás már lefelé várható.

A mostani mozgás egyelőre három csúcsnál tart, azonban az utolsó még bőven a fenntartható bull tartományban, ami a trend folytatására utal.



WTI Spot, 8 órás chart:

Ugorjunk egy nagyot, rögtön a 8 órás idősíkra. Vegyük észre milyen hasonló a két szerkezet, lehet akár egy kész korrekció is, ami most lejött, de ne vegyük azért készpénznek, hogy a folytatás is ugyanolyan lesz, ehhez még megerősítés kell. Pl. egy hetes engulfing gyertya ;-)


Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).

Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)