2021.11.21 - BUX frissítés (BUX, OTP, MOL, Richter, CIG Pannónia)

A BUX napos chartján legutóbb rámutattam, hogy a korrekciók egyre kisebbek és hamarosan lefordulás jöhet ( Megnyúlás a BUX-ban (OTP, MOL, Richter, Masterplast, 4IG) ). A zónából elég impulzívan le is fordult és ugyan még nem tört az emelkedő aljak sorozata, de ez az esés már szemre nagyobbnak tűnik, mint a korábbiak, így gyanúval élhetünk, hogy valami elkészült. 

BUX, hetes chart:




BUX, 2 órás chart:

Kis idősíkon egy egybefüggő esést látunk, nem nagyon van olvasható szerkezet. Az esés végén kialakult divergencia már lassulásra utal, 52360 felett mondható majd késznek a szerkezet jelenleg, ha fordulni akar. Ott majd kiderül, hogy egy 3 hullámos korrekció, vagy újabb impulzus indul-e új csúcsra.



OTP, hetes chart:

Az OTP grafikonja a BUX-hoz nagyon hasonló, célzónából fordult, elérte az elsődleges támasz zónát, ennek letörése már azt jelezné, hogy elkészült a szerkezet felfelé és mélyebbre tart. Azonban a napos RSI még fenntartható bullban, ami a trend folytatására utaló jel. Így nem lehet kizárni, hogy még új csúcsra megy és megcsinálja a 20k-t mielőtt nagyobbat fordulna.



MOL, hetes chart:

A MOL-ról azt írtam legutóbb: "Valamilyen abc szerkezetnek tűnik a felfelé kör, a csatorna alsó részében halad, ami gyengeségre utal. A 2800-3000-es zóna igen jelentős ellenállás, nem lepne meg, ha onnan lefordulna."

2810-ről indult meg lefelé, a hatósági benzinár maximalizálás indította el végülis a lejtőn. Így viszont kész korrekciónak tűnik az emelkedés a tavalyi aljról és erősen bearishre változott a MOL kilátása hosszabb távon.


MOL, 2 órás chart:

Rövid távon azért ígéretes a chart, mert negyedik hullám pozícióban egy háromszög van, amiről tudjuk, hogy az utolsó trend irányú mozgást előzi meg, így a jövő héten korrekció alakulhat ki a fent jelölt zónába, ideálisan 2650 körülig. Utána viszont minimum egy akkora lefelé körre lehet számítani, mint amilyen az első esés volt 2810-ről, de van sokkal extrémebb bear verzió is...


Richter, 2 órás chart:

A Richter hozta a kötelezőt, kialakult a várt forduló és meg is csinálta az első emelkedés párját, ott egy  szép bika csapda lett belőle, ami után korrekció nélkül esni kezdett (korábbi chart itt). A teljes szerkezet nagyon csúnya, ezen az idősíkon törte a csatornát, de nem tudom eldönteni, hogy ez most mi, flatnek lehetne jó, de a c-je időben túl gyors volt és nem alakult ki tiszta szerkezet sem belőle. A csatornát most mintha törte volna és fordulni készülne, de 8480 fölé kellene mennie, hogy az esést késznek tudjuk mondani. Ha csak kis abc alakul ki felfelé belőle, akkor lehet, hogy mélyebbre tart, valahova 8000 alá.




CIG Pannónia, havi chart:

Kérésre megnéztem a CIG-et, havi idősíkon törte a csökkenő trendvonalat, a 2020 július óta tartó oldalazás pedig egy háromszög lehetett, a kérdés már csak az, milyen pozícióban. Ha B hullám volt, akkor még egy nagyságrendileg ugyanakkora emelkedés előtt áll, mint amennyit az aljról emelkedett. Ha azonban egy nagyon széles 4-es volt, akkor elkészült egy ötös szerkezet és egy nagyobb korrekció jöhet, akár 200 Ft alá. Az biztos, hogy ha bull akar lenni rövid távon, akkor 310 alatt nincs dolga.

Sajnos a Random grafikon rajzolója igencsak kihívásokkal köszködik, próbálkoztam vagy 10 percen át behozni a napos vagy hetes chartot, nem ment, sajnos nincs rá ennyi időm :(




Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. UsdJpy-t tavasszal elemezted, reális innen még egy nagyobb pattanás 120 fölé, vagy esetleg korrekció 110 körülig? Hogy látod most?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben