Megnyúlás a BUX-ban (OTP, MOL, Richter, Masterplast, 4IG)

A BUX folyamatosan újabb csúcsokat döntöget, megnéztem, milyen támpontjaink lehetnek egy ilyen piacon.

BUX, napos chart:

A BUXot legutóbb augusztusban néztem (BUX - ATH után lefordulás (BUX, OTP, Richter, MOL), azóta az ott említett összes célárat elérte. Amit jelenleg észre tudunk venni a BUX chartján:

  • a 2020 márciusi aljtól számítva egyre kisebb korrekciók követik egymást
  • nincs átfedés a korrekciók között, így tipikus impulzus megnyúlásnak tűnik
  • amikor nem világos, hogy az impulzus melyik hulláma nyúlik meg, meg tudjuk számolni a fel-le köröket, ami jelenleg 9-nél tart, így akár kész is lehet hamarosan, bár ha még a legutolsó hullám is megnyúlik, akkor még akár kétszer is lehet új csúcs, mielőtt lefordul, de ezek már nem lesznek szignifikánsak és nagyon kis korrekciókat kell, hogy lássunk
  • Felfelé van egy 57ezer körüli jelentősebb célár, amit elérhet 
  • a legfelső kék vonal törése fogja jelezni, hogy elindulhatott valami komolyabb korrekció




OTP, napos chart:

Az OTP-t részletesen megnéztem korábban ( Tetőt építhet az OTP - hamarosan fordulat jöhet ), nagyon hasonlóan néz ki a BUX charthoz. A véleményem nem változott, az erős északi meneten már túl van, szignifikáns emelkedést már nem várok tőle, de nem zárom ki, hogy 20ezer fölé érkezzen, 20200 környékén van egy jelentősebb célár. Jelentősebb szinteket lefelé a képen jelöltem, az első jelzés ezen az idősíkon a 17520-as alj törése lenne.


MOL, hetes chart:

A MOL annyira lassan indult meg, hogy elő kellett vennem a bear verziókat hozzá, de végül csak elindult észak felé. Valamilyen abc szerkezetnek tűnik a felfelé kör, a csatorna alsó részében halad, ami gyengeségre utal. A 2800-3000-es zóna igen jelentős ellenállás, nem lepne meg, ha onnan lefordulna.


Richter, 2 órás chart:

Szépen követte a legutóbbi elképzelést, bár időben jobban elnyúlt és mélyebbre is jött, mint vártam. A négyese bár beleszúrt a kettes tartományába, de naposon nem zárt bele, így nem tört az elképzelés, miszerint még hiányzik a szerkezetből az ötödik hullám. Ha most csak egy abc-t csinál fel, akkor is lehet most egy felfelé kör, ha kialakul egy forduló a jelölt zónából. Jó esetben új csúcs, rosszabb esetben a (4)-estől indult emelkedés párja jöhet felfelé.



Masterplast, napos chart:

Egyelőre nem törte a legfelső kék vonalat sem lefelé (fent hagytam a korábbi szinteket és zónákat), sőt, naposon bika csúzli alakult ki és hozzá egy abc momentumkép a lefelé körben. Így van esélye a korábban emlegetett 5000-es szint elérésére rövid távon is, vagy akár még feljebb. 



4IG:

Szeptember elsején, a nagy északi menet közben jeleztem, hogy az emelkedés véget érhet dupla csúcs környékén, azóta igazolta is a piac ( Kitörésben a 4IG - meddig viheti a lendület? ). Hogy a nagy képes számozás jó-e, még nem tudom, egyelőre nem tűnik túl impulzívnak az esés és kialakulhat egy long forduló a jelölt zónából.



Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia Fudge!

    Az OTP-nél én még azt figyelem, hogy az egyes emelkedő hullámok során, ha az aljakat összekötjük, akkor egyre meredekebb szöget zárnak a trendvonalak. Ahogy az utolsónál ez megtörik, ott már lehet egy szignifikáns tető.

    Köszi a megosztást, csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon jó meglátás. Hagyományos TA-sok biztos figyelik a rising wedge formációt, én direkt nem húztam be, nehogy valaki összetévessze az ending diagonállal.

      Üdv,
      Fudge

      Törlés
  2. Szia Fudge!

    Korábban többször elemezted a Cameco Corp-ot (CCJ). Nincs kedved ránézni az aktuális helyzetre?

    Előre is köszönöm.

    Üdv, Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Betettem az energia bejegyzésbe, csak most jutott rá időm.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)